Дора Янкова: Следващо управление на ГЕРБ би било социална катастрофа

 Дора Янкова: Следващо управление на ГЕРБ би било социална катастрофа

Повторно управление на ГЕРБ би било катастрофа в социалната сфера, заяви водачът на листата на „БСП – лява България“ Дора Янкова на предизборни срещи в Алибеевия конак и в читалище „Балкански просветител“ в Смолян. Тя припомни как ГЕРБ замрази ръста на заплати и пенсии веднага след поемането на властта. „Това е дясната политика – не очаквайте друго“, каза тя и призова хората да си спомнят 1997 г. и управлението на Костов – трайно замразени пенсии и масово разпродадени на безценица държавни активи.

Най-социалната политика, на която е способна партия ГЕРБ я видяхме вече – дават по едно пиле и пакет макарони, казаха хората от Смолян.

Дора Янкова призова: „Гласувайте колкото може повече хора за левицата. Все повече българи имат очаквания, свързани с лявата коалиция, която единствено следва справедлива социална политика. Пред мен една жена от Неделино хванала лидера на БСП Михаил Миков, когато беше в града и го е разтърси с думите: „Слушай, стягай партията, нямаме друга опора“.

Хората се оплакаха, че ДПС разчита на допълнителни гласове от повечето разкрити секции в Турция, а ГЕРБ разчита да всява страх от репресии. Големият ресурс на ГЕРБ са държавните и общински служители, казаха симпатизанти на левицата. Шефовете от ГЕРБ карали подчинените да гласуват, ако искат да не останат без работа.

„Не разбирам защо във вашите квартали, където има повече бедни хора, да има толкова поддръжници на дясната политика в предишните избори“, заяви водачът на лявата листа. Гласувайте според социалната си черга, рационално, гласувайте за политика, а не по симпатии към един или друг лидер, призова Янкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе