Дора Янкова: Познавам проблемите във всяко селище и помагам за решаването им

Дора Янкова: Познавам проблемите във всяко селище и помагам за решаването им

БСП има нагласа да управлява, като сме набелязали четири приоритета за новия мандат, каза водачът на листата на „БСП – лява България“

Недейте да позволявате да ви мътят мозъците от ГЕРБ или други нови партии, гласувайте за хората, които познават Родопите и пазят интересите ни. Откакто се помня за мен има само една бюлетина – на социалистическата партия. С тези думи Стоян Гълъбов от неделинското село Средец посрещна водача на листата на „БСП – лява България“ Дора Янкова и втория в нея – Емил Хумчев.

Стремя се да бъда на страната на хората, които са ме избрали и познавам добре проблемите ви, затова веднага казвам какво е направено, заяви Дора Янкова. Имате голям проблем със земеразделянето – имате имоти, но скиците за тях са сгрешени и поради тази причина не може да се възползвате от европейки програми и ви е страх за земята ви“, заяви Янкова. Тя подчерта, че по нейна инициатива е сформирана комисия, която да провери, защо 80% от земята е нанесена погрешно. На база проверката ще се изготви нов кадастрален план, което ще сложи край на проблемите, категорична бе Янкова. Тя докладва, че е поставила пред министерството на образованието проблема с бавените с няколко месеца заплати в училището, което е наследен проблем от предишното ръководство.

Община Неделино бе приоритет за нашето управление, а пътят Долен – Крайна е изключително важна за вас, хората в района, икономическа ос и твърдо се ангажирам да стане, каквото и да ми коства това, каза Янкова. Тя обеща пред хората, че новото правителство ще отвори нови програми за временна заетост с европейски средства. „Паралелно с това БСП ще продължи да отстоява програмата за по-ранно пенсиониране, замразяване на възрастта за пенсия и увеличение на самите пенсии.

Янкова посочи като изключителен приоритет за селските райони програмата за развитие на селското стопанство и земеделието на базата на коопериране. „Тютюнопроизводството също има бъдеще, но с нови пазари, каквито ще търсим“, каза още Янкова.

Водачът на червената листа зави категорично, че БСП има нагласата да управлява, като нейните приоритети са: да е на страната на обикновените хора, да води политика в полза на производителите, политика за повече държавно регулиране в икономиката и политика за нов подход към образованието.

Хората от Средец се оплакаха от кметското ръководство на ГЕРБ, което е оставило ученическото общежитие да се руши, защото не се ремонтира покривът, а улиците са разбити.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе