Дора Янкова: Настоях пред премиера да не се пипат парите за детското отделение в смолянската болница

 Дора Янкова: Настоях пред премиера да не се пипат парите за детското отделение в смолянската болница

Увеличение на пенсиите е основен приоритет за БСП, заяви на среща в “Каптажа” водачът на червената листа

„Искаме промяна в управлението на Смолян, защото се оказва, че кварталните проблеми не са приоритет за местните власти“ – с тези думи жителите на смолянския квартал „Каптажа“ посрещнаха водача на листата на „БСП – лява България“ Дора Янкова и шестия в листата Светослав Димитров.

„Поисках работна среща със служебния премиер проф. Георги Близнашки и го помолих да не пипат парите за ремонта на детското отделение на болницата в Смолян“, съобщи Дора Янкова в началото на срещата. Тя е връчила на служебния премиер подписката, инициирана от социалистите, около която се обединиха водачите на листи на основните партии в Смолян, участващи в изборите на 43-о Народно събрание.

В предизборната среща участие взеха и адвокат Милко Гавазов – ръководител на групата общински съветници в Общински съвет – Смолян и Рабие Кьосева – ръководител на предизборния щаб на левицата в Смолянско и общински съветник. Местните подкрепиха политиката на БСП в 42-ото Народно събрание, основните акценти от която бяха очертани от Светослав Димитров.

На срещата хората се оплакаха от липсата на подкрепа за развитие на квартала и посочиха лошото състояние на инфраструктурата и недобрите битови услуги. Опасни свлачища, черни пътища, улици, осеяни с дупки, лошо поддържане през зимата и фалирали над 15 заведения и семейни хотели за последните три години, бяха само част от проблемите, срещу които хората се противопоставиха.

Дора Янкова напомни, че именно с решение на ГЕРБ кв. „Каптажа“, ж.к. „Миньорските блокове“ и ж.к. „Петровица“ са изключени от Интегрирания план за развитие, с което трите жилищни района са лишени от възможности за развитие с европейски средства. „БСП предвиждаше с евросредства да развиваме именно тези три квартала, които имат най-голяма нужда, но ГЕРБ прецени, че най-модерните части на Смолян имат нужда от още инвестиции“, посочи Янкова.

Янкова прикани хората да подкрепят мощно БСП на 5 октомври, гласувайки с номер 22 в бюлетината. Тя се ангажира, че за социалистите основният приоритет ще бъде увеличени на пенсиите, тъй като размразяването на „швейцарското правило“ е недостатъчно за възрастните хора. „За съжаление нито ДПС, нито ГЕРБ ни подкрепиха за по-високи пенсии в 42-ото Народно събрание, затова ни подкрепете вие“, призова водачът на листата на левицата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе