Дора Янкова: Лявото го демонизират, за да мачкат бедните

Дора Янкова: Лявото го демонизират, за да мачкат бедните

Основният проблем на хората в област Смолян е бедността

Левите идеи и политики, цялото ляво пространство е демонизирано. Не разбирам хората, които са бедни – а бедни, според статистиката, са 71% от българските граждани , да дават гласа си и властта на десни политици, които да ги направят още по-бедни. Това заяви Дора Янкова, водач на листата на “БСП – лява България“ в област Смолян през избиратели в село Стикъл.

Затова ни е необходима победа, за да имаме достатъчно депутати в парламента и да бъдем сериозен фактор, който да защитава социалните политики, обясни на избирателите водачката на листата на лявата коалиция.

ГЕБР се опитват да сплашат сега народа с апокалиптични картини, но това е балон, защото задлъжнялостта на Гърция е 320%, а на България – едва 17%, каза Дора Янкова. Десните искат да всеят страх, да накарат хората да гласуват за тях, да направят нещо дребно и „бащичко“ по-лесно да стане герой, каза Янкова. „Когато народът е беден, какво може да направят десните, освен да го натоварят с още плащания, например за електроенергия? А ние отделихме 87 милиона в бюджета, за да не растат сметките на бедните. Защо никой не пита сега царя защо продаде ЕРП-ата на външни фирми и сключи договори с тях за 16% фиксирана печалба завинаги“, припомни Янкова.

Според нея за демографския проблем само се говори, но нищо не се прави. „По-добре да се инвестира във фонд „ин витро“ за да се родят повече бебета, да се подобри детското здравеопазване, още повече да подпомагаме майките и т.н., отколкото няколко километра ново шосе. Харчим милиони за асфалт, а не за решаване на демографския проблем“, каза Янкова. С нейни усилия и с усилията на предишното правителство в Смолян е създаден кабинет за лечение на репродуктивни проблеми, одобрен е проект за отделение за инвазивна кардиохирургия – за безкръвни операции, защото най-близката болница за подобни операции е в Пловдив, а 2-3 часа е пътят дотам са критични. В ход е и проект за телемедицина. Това ще пилотен проект в Смолян, който ще даде началото на национална система, която да обхваща малките населени места, в които няма лекари и фелдшери. Всеки ще може да бъде включен към компютърен апарат, който ще следи здравето по 18 показателя и ще ги праща онлайн на съответния личен лекар или специалист в Смолян. Янкова отбеляза, че тази система работи успешно в Румъния.

В бъдещото Народно събрание ще настояваме за повече социални политики, защото при Борисов българите загубиха 68 конкретни придобивки, припомни Янкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе