Дора Янкова: Гласувахте за нас и ние работим за вас

Дора Янкова: Гласувахте за нас и ние работим за вас

Водачът на червената листа мина по първата новоасфалтирана от десетилетия улица в Селча

Изборите са обществен договор – вие гласувате за нас, а ние ви връщаме блага и придобивки с политиката, която водим. Това заяви Дора Янкова, водач на листата на „БСП – лява България“ пред избирателите в с. Селча, Девинско. Тя се разходи по току-що асфалтирана улица с пари, осигурени от нея като депутат в досегашното Народно събрание от Публично-инвестиционната програма на кабинета „Орешарски“ на стойност 140 000 лева. В момента Селча е строителна площадка, заради подмяната на водопроводите и канализацията по европейски проект, но до изборите ще бъдат асфалтирани и другите основни улици в селото, увери Янкова. Досега улиците бяха каменисти сокаци, по които бе невъзможно придвижването пеша.

Държавата трябва да е по-близо до по-слабите социално хора, обясни намеренията на левицата Дора Янкова. Ние предлагаме български прочит на европейските програми за земеделие и селските райони, които да работят в общини като Девин, каза Янкова.

Ако някой купува гласа ви за 30 или 50 лева и вие ги вземете – това също е договор, но по него вие не можете да търсите отговорност от тези, които са ви дали парите, каза на хората Янкова. Вие не сте ни предлагали пари никога, но направихте така, че да имаме вода, а сега – и улици, казаха селчанци на кандидат-депутатите от „БСП – лява България“.

Хората от Селча заявиха, че вече са чули как сутринта в Девин е бил лидерът на БСП Михаил Миков, ходил е по „главната“, ръкувал се е с гражданите и си е говорил човешки с тях, а после заминал да говори с хората в Кърджали. „А защо другият лидер на голяма партия, който мина предния ден с много охрана през Девин, първо се беше скрил да половува, гръмнал един муфлон и едно диво прасе, направили му масаж вечерта, на сутринта се снима с актива си насред града и си отиде, без да ни обърне внимание на хората“, попитаха жителите на Селча кандидатите на левицата. „Сравнете тази политика и нашата – и изберете“, отговори Валентина Павлова, трета в листата на „БСП – лява България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе