Д-р Петър Фиданов: Само ДПС обръща внимание на малките населени места

Д-р Петър Фиданов: Само ДПС обръща внимание на малките населени места

„Единствено Движението за права и свободи обръща внимание на малките населени места в България“, категоричен бе кандидат- депутатът от смолянската листа на ДПС д-р Петър Фиданов по време на срещите си с жителите на селата Кутела и Виево. „Казаното от мен не са само приказки, а самата действителност. Ние мислим за човека, който се мъчи с животни и няколко ара земя да си изкарва прехраната, за разлика от ГЕРБ, които обслужваха монополите“, коментира Фиданов. Като пример бе посочен Закона за защитените училища, както и редица други иниацитиви на партията през годините, които са правили живота на хората по лек.

„Не може пътищата в областта да са в такова окайващо състояние и ние да искаме да развиваме туризма или да търсим инвеститори. Те само като видят какво е състоянието на пътната мрежа и се отказват от намеренията си. Трябва да се борим за промяна и да можем да продължим да си живеем в това прекрасно кътче на Родопите без да се притесняваме за насъщния. Някои от политическите ни опоненти обещават светло бъдеще, но аз и ДПС искаме светло настояще. Търпението ни се изчерпа. Нужни са спешни мерки, за да можем поне да се отлепим от дъното. За да направим това, ни трябва вашата подкрепа, само така и ние ще имаме възможност да работим за вас“, категоричен бе д-р Фиданов.

Жителите на с. Кутела се оплакаха от липсата на качествен водопровод, голяма безработица и миграция на младите хора. „Сигурно имаме най-хубавите извори в тази планина, но не можем да използваме водата. Водопроводът ни е в окаяно състояние и постоянно има аварии, а от там и качеството на водата се влошава в пъти“, коментираха в Кутела. От липсата на препитание се жалваха и в с. Виево. Хората са притеснени, че от следващата година няма да могат да си продават и млякото. „Не стига, че няма никакви субсидии за нас, но и след нова година няма да можем да си продаваме и млякото. Защо постъпват с нас по този начин. Ние не сме ли граждани на тази страна, кой ще помисли и за нас“, разпалено коментираха хората.

На срещите с жителите на двете села присъстваха и кандидат-депутатите от листата на ДПС от 22 – ри МИР – Петя Ризова и Росица Станевска.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе