Д-р Дариткова в Кутела: Единственото хубаво на последното управление е, че беше кратко

Д-р Дариткова в Кутела: Единственото хубаво на последното управление е, че беше кратко

Учудвам се на куража на нашите опоненти – да идват и да ви убеждават колко добре са управлявали, след като се разпадна коалицията им след толкова кратко време. Всъщност единственото хубаво на последното управление е, че беше кратко, заяви водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова пред жители на Кутела. „Втората тройна коалиция управлява година и 2 месеца. През това време има “постижения” и те са следните – изпразнен бюджет, спрени еврофондове, влошено отношение към общините, политическа и финансова нестабилност, неизпълнени обещания. Да не забравяме и неотменните огради, с които се пазеха от народната любов“, отбеляза иронично д-р Дариткова.

По думите й още когато се появи болестта „син език“, трябваше да се вземат неотложни мерки – да се имунизират здравите животни, болните да се изолират. „Но управляващите не платиха на ветеринарите, за да проведат профилактиката. Оставиха епидемията да се разрасне без никакъв контрол. Загубите сега за много от стопаните са сериозни. Нови мерки могат да се вземат едва напролет, като се осигурят ваксини за животните, защото такъв е процесът и така ни съветват експертите. Смятам обаче, че апатията им е недопустима, предвид състоянието на сектора, който в момента е поставен в още по-тежка ситуация“, допълни тя. Още по-абсурдно според нея е, че предходните управляващи оставиха бебетата без ваксини, защото са пропуснали да проведат търговете и да осигурят ваксини за децата, родени след 1 юни.

„Това са само два от многото примери в подкрепа на тезата, че не може да вземеш властта само с идеята да уреждаш едни или други групировки в държавата да получат по-голям дял от обществените поръчки. И да считаш, че такова управление е успешно“, подчерта Дариткова. Тя изтъкна, че ГЕРБ има програма за развитие с хоризонт към 2030 г., защото има много сектори, които се нуждаят от реформи, а една отговорна политическа сила, каквато е ГЕРБ, трябва да има дългосрочна визия за развитието на държавата, за да взема по-правилни решения в краткосрочен план. В срещата с населението на Кутела взеха участие кандидатите за депутати Марин Захариев, д-р Красимир Събев, Денислав Костов и Димитър Настанлиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вирни се горе