Д-р Даниела Дариткова, водач в листата на ГЕРБ: Изконните морални ценности са ни особено нужни сега

Д-р Даниела Дариткова, водач в листата на ГЕРБ: Изконните морални ценности са ни особено нужни сега

„Изконните морални ценности са ни особено нужни сега, в тези предизборни дни. Свидетели сме на една странна кампания, в която компроматите са повече от политиките, които се предлагат. И това е характерна особеност на нашите опоненти. Нашето поведение е съвсем друго – ние искаме да припомним на хората това, което сме постигнали за тези 3 години и половина в изключително труден период. Искаме да кажем, че ние знаем рецептата за успешно управление“, заяви днес кандидатът за депутат д-р Даниела Дариткова в разговор с жителите на Мадан. По думите й всички яростно се опитват да отнемат от ГЕРБ възможността да управлява България. А управлението на старите политически партии възпроизвежда едни и същи лица на едни и същи позиции – години, през които е разграбвана държавата.

„За последните години ние много свършихме, но и много не успяхме. Дадохме стабилна основа на държавата, добър рейтинг пред нашите световни и европейски партньори. Това, което поехме като ангажимент през 2009 г. и успяхме да постигнем, е възстановяването на притока на европейски средства за България. Всички виждате как благодарение на тези средства се променят населените места”, отбеляза водачът в листата на ГЕРБ.

Д-р Дариткова е особено горда с взетите през предишния мандат решения за засилената профилактика в областта на детското здравеопазване. Въпреки финансовите затруднения бяха заделени около 15 млн. лева годишно за ваксини, а през 2010 г. за имунизационния календар са били отпуснати 35 млн. лв. По думите й българският имунизационен календар сега съответства на най-добрите европейски и световни практики и вече дава резултати. „През 2012 г. България постигна най-ниска детска смъртност в цялата й история – 8,5%. Този показател е по-висок, отколкото във водещите европейски страни, но е постижение за България. През последните 2 г. няма дете, което се е разболяло от пневмококов менингит. Тези факти говорят, че инвестициите в профилактика се връщат многократно в бъдеще“, отбелязва тя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе