Д-р Даниела Дариткова пред жителите на Арда, Могилица и Кошница: С трудолюбие и обединени усилия можем да вървим напред

Д-р Даниела Дариткова пред жителите на Арда, Могилица и Кошница: С трудолюбие и обединени усилия можем да вървим напред

С трудолюбие и обединени усилия можем да вървим напред, заяви пред жителите на Арда, Могилица и Кошница водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова днес. Тя се срещна с жители на тези три села заедно с кандидатите за депутати Милка Манева и Димитър Настанлиев.

Водачът на листата извести местните жители, че с усилията на ГЕРБ всички села от община Смолян ще могат да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони. „Поради недоглеждане при договарянето на предишните периоди община Смолян беше изключена от тази програма. Ако съпоставим Смолян с подобни на нея общини, ще видим, че сме загубили около 110 млн. лева за 6 години. Сега с усилията на ГЕРБ успяхме да поправим тази несправедливост и за следващия програмен период 2014-2020 ще може да се кандидатстват всички села от община Смолян без града. Много е важно да се познават възможностите на тази програма, за да се подготвят проекти и веднага след отварянето й да се внесат. Това е златен шанс за жителите на община Смолян“, подчерта д-р Дариткова. Нашите политически намерения са хората наистина да живеят по-добре, допълни тя. „Ние сме по-различни от всички останали, защото не сме професионални политици. Всеки от нас е професионалист в областта, в която е работил, и е постигнал експертно ниво. Ние не отиваме в политиката, за да си изкарваме прехраната, а да приложим всичко, което сме научили, в полза на региона, който представляваме и за цяла България“, посочи още д-р водачът на листата на ГЕРБ. За нереализираните пропускателни пунктове тя каза следното: „Пътят към Рудозем е завършен с много сериозни инвестиции от наша страна, но от гръцка страна няма индикации, че ще правят пътя. Същото се отнася и за Горна Арда. Няма гаранции, че смятат в скоро време да работят по този път, още повече, че там и политическото, и икономическото положение е много несигурно. Ще работим в тази посока – да убедим гръцкото правителство да даде гаранции, че ще отворят пътя към нас и ще работим паралелно с тях, за да не стане като в Рудозем – да направим път за никъде. Другият пример е с Маказа, където също от наша страна сме готови, но отсреща не“.

„Младежта и децата са бъдещето на нацията и когато една партия полага усилия да създава условия за спорт на всички възрасти, няма как аз да не я подкрепя“, заяви тежкоатлетката Милка Манева. Тя обеща, че работата в тази насока ще продължи. Разказа, че млади хора от Могилица поискали да се занимават с фитнес. За целта били нужни 1000-1500 лева. „Смятах, че толкова пари не би трябвало да са проблем за една община. Имах подкрепата г-н Мелемов и цялата управа, но когато излязоха тези милиони левове задължения от 2007 г. насам, дори и 1500 лв. за общината бяха в повече. Тогава Мелемов пое моя ангажимент и осигури нужните средства от партийната субсидия. Сега уредите са доставени и младежите вече тренират. Това беше поредният пример, че партия ГЕРБ иска да се работи и когато две страни се обединят за едно добро дело, винаги се намира начинът и средствата то да стане“, подчерта Манева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе