„БСП - лява България“ внесе жалба в РИК срещу зам.-кмет на Смолян

 „БСП - лява България“  внесе жалба в РИК срещу зам.-кмет на Смолян

Марин Захариев в нарушение на закона изпълнява едновременно функциите на заместник-кмет и на кандидат от листата на ГЕРБ

"БСП – лява България“ внесе в Районната избирателна комисия – Смолян жалба срещу Марин Ташев Захариев по повод грубо нарушаване на изборното законодателство.

Кандидатът за народен представител от ПП „ГЕРБ” Марин Захариев продължава да изпълнява функцията си на зам.-кмет на община Смолян, което е недопустимо по смисъла на чл.182, ал.1 от Изборния кодекс.

На 26.09.2014 г. лицето Захариев е участвало в качеството му на заместник-кмет в официалното представяне на децата от Смолян, участвали в „Спешъл Олимпикс”, организирано от Ресурсния център в Смолян. Пресцентърът на община Смолян е разпространил прессъобщение по случая.

„БСП – лява България“ счита, че по този начин децата от Ресурсния център, техните родители и близки, са положени на неправомерна политическа агитация. Самият Марин Захариев би трябвало да е в отпуск, както изисква законът. „БСП – лява България“ смята за недопустимо раздвояването на Захариев като кандидат- депутат от ГЕРБ и зам.-кмет на община Смолян.

Свободният достъп на Захариев до община Смолян и изпълняването на задълженията като зам.-кмет може да попречи на нормалния изборен процес, както и го поставя в облагодетелствана позиция спрямо останалите кандидати за представители в 43-ото Народно събрание.

„БСП – лява България“ очаква Районната избирателна комисия – Смолян да вземе мерки и да преустанови порочната практика представители на община Смолян да участват активно в предизборната кампания.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе