„БСП–лява България“ направи обръщение до водачите на листи от всички партии в защита на детското отделение

„БСП–лява България“ направи обръщение до водачите на листи от всички партии в защита на детското отделение

Досега обръщението е подкрепено от Реформаторския блок, „България без цензура“, „Атака“, „АБВ“, ДПС и „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“

„БСП – лява България“ направи следното обръщение в защита на детското отделение на смолянската болница:

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

към

ВОДАЧИТЕ НА ЛИСТИ,

регистрирани за парламентарните избори –

5 октомври 2014 в 22 МИР – Смолян

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

В хода на предизборната кампания, стана публично известен

фактът, /публикация от петък, 12 септември 2014 г., вестник „Труд“ и съобщения на медиите в Смолян/, че министерството на здравеопазването от служебното правителство с министър-председател професор Георги Близнашки /бивш народен представител от 22 МИР Смолян/, има намерение да отнеме 300 хиляди лева, отпуснати за ремонт на детското отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” в Смолян.

Кандидат-депутатите от листата на Коалиция „БСП – лява България“ заявяват категоричното си несъгласие с намерението на служебното правителство.

Вярваме, че съдбата на детското отделение е принципен и надпартиен въпрос, който премахва различията и конкуренцията в предизборното състезание.

Обръщане се към Вас с призив да приемем каузата на детското отделение в Смолян за наша обща кауза.

Считаме, че това ще бъде добър сигнал към всички, за чиито гласове се състезаваме. Ще докажем, че партийното противопоставяне може да бъде преодолявано в името на благородни каузи като тази – грижа за подобряване на условията за майчиното и детското здравеопазване в Смолянска област.

Лесно можем да търсим и да намерим различията помежду ни, но не бива да ни е трудно да се обединим около нещо, което е добро за всички.

Грижата за здравето на децата и майките на България няма партиен цвят!

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Обръщаме се към Вас – водачите на листи, регистрирани за участие в изборите в 22 МИР – Смолян с очакване за подкрепа и формиране на обща позиция, проект на която предлагаме.

С УВАЖЕНИЕ,

ДОРА ЯНКОВА –

Водач на листата на

Коалиция „БСП-лява България”

Кандидатът за депутат от листата на „БСП – лява България“ Светослав Димитров лично запознава с документа водачите на листи в щабовете им.

Първите, които подкрепиха документа до 16 ч днес са водачите на листи на Реформаторския блок – Ариф Агуш, на „България без цензура“ – Стилян Аврамов, на „Атака“ – Борислав Киряков, на „АБВ“ – Петър Кадиев, на ДПС – Мустафа Карадайъ, и на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ – Силвия Трендафилова.

Очаква се позицията на ГЕРБ.

Подписаният от водачите на листи Призив в защита на детското отделение е адресиран до служебния премиер проф. Георги Близнашки и до служебния министър на здравеопазването Мирослав Ненков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе