Бойко Борисов в Смолян: Като гледам пълния площад съм сигурен, че на изборите ще победим

 Бойко Борисов в Смолян: Като гледам пълния площад съм сигурен, че на изборите ще победим

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов присъства на официалното представяне на кандидат-депутатската листа на ПП ГЕРБ в Смолян.

Събитието се състоя в центъра на областния град, където се събраха хиляди родопчани.

Към смолянчани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна с думите: “Много работа свършихме, много ни предстои още, но за всичко това е важно да има стабилност и прогнозируема държава. Искам да ви напомня, че когато ГЕРБ дойде на власт, всички фондове на ЕС бяха спрени. Откакто сме на власт ГЕРБ донесе над 10 млрд. европейски пари в България и сме договорили още 25 млрд. за следващите четири години. Ако ние не си объркаме държавата, няма кой да я обърка. Ние не търсим конфронтацията. Не размахваме компромати. Ние показваме това, което сме направили – магистрали, жп линии, пречиствателни станции. Много проекти са реализирани. Има какво да се желае. 3,4 млрд. всяка година сме заделяли за здравеопазване. Доктор Дариткова ще го потвърди. 4 млрд. повече социални плащания сме осигурили, и то в най-тежката криза. Проходи, които десетки години не са отваряни – Златоград, Маказа. Чакаме само и при гърците да мине кризата, за да отворим и прохода при Рудозем. Европейски държави, които са били за пример, сега са в невиждана рецесия. Ние имаме фискална дисциплина. Фискалната ни политика се сравнява само с Естония и Германия. И това го казва Евростат, не ние”, подчерта Борисов.

Той призова политиците за повече отговорност, защото избори се печелят и губят. „Това е демокрацията и е най-доброто, което светът е измислил. Ако изгубиш, поздравяваш противника, който е спечелил. Аз се радвам, че на първите десет реда тук средната възраст е 15 години. Така че за президентските избори ще могат да ми гласуват. Това нито Станишев, нито Местан, нито Костов могат да ми го вземат. 15 години вече – дали за кмет, дали за секретар, дали за премиер, българите са ми гласували доверие. И нито за миг не съм изменил на това доверие. Призовавам – не им вярвайте на глупостите, които говорят! Ще мине време и ще се смеем на всичко това. Гледайте напред! В тази прекрасна държава, с тази прекрасна природа всичко ще си дойде на мястото. Не трябва да я объркваме. Българският народ изтърпя прехода, финансовата дисциплина. По-добре сме от другите държави и можем да надградим сега. Нека не се връщаме назад и не се объркваме. Апелирам за малко повече разум, за по-умерени квалификации, защото идва 12 май и ще трябва да се правят консултации. И първо ще искам да ми се извинят, тогава ще говоря с тях, ако искам. Ние никого не обиждаме, не сочим с пръст. Сочим само онова, което сме направили", подчерта Борисов.

Пред смолянчани водачът на ГЕРБ в Смолян д-р Даниела Дариткова обяви: “Заставам пред вас с открито лице и чисто сърце. По силата на вашия вот през 2009 г. станах мажоритарният народен избраник на Смолянска област. През тези почти 4 г. бях вашият лекар и народен представител. Никога не съм ви лъгала или подвеждала. Заедно търсихме решения на проблемите. Много свършихме, но и много не успяхме. Искаме вашето доверие, за да продължим. Повече от всякога трябва да търсим това, което ни обединява, а не разединява. Затова за мен е чест да ви представя отбора на ГЕРБ”. И прикани на трибуната пред 10-хилядното множество отбора на ГЕРБ в Смолян, чийто водач е тя: Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Марин Захариев, Милка Манева, Росица Караджова и Димитър Настанлиев.

Още снимки – В Галерия!

Вирни се горе