Бостина и Соколовци се страхуват от наводнение, поискаха от Стефан Сабрутев почистване на речното корито

Бостина и Соколовци се страхуват от наводнение, поискаха от Стефан Сабрутев почистване на речното корито

Жителите на двете села, разположени край река Бяла, поискаха да се почистват речните корита, за да не се страхуват от наводнение при всеки по-обилен валеж. Правена е подписка за решаването на този проблем и за възстановяването на паднали подпорни стени. Освен от занемарената инфраструктура на селските улици, те се жалват и от високата скорост, с която профучават автомобилите през главния път, минаващ през селата. Настояват поне за монтирането на камери. Намерил се и дарител в лицето на Николай Илчев, който предложил да финансира поставянето на камери, регистриращи пътните нарушения, но от МВР му отказали.

Личният лекар не посещава Соколовци, общината не му е подсигурила помещение за прием на пациенти. Селото няма кадастрална карта, дори домовете са без номерация, а Захманска махала – без тротоари.Няма къде да спират колите до гробището при погребение. Гората край двете села е пълна с паднали дървета след природното бедствие. Бостина повдигна въпросите за водоема и лошото качество на питейната вода, читалището, превоза на дървен материал, липсата на улично осветление. На тези проблеми, чието решаване е в кметските правомощия, ще им бъде обърнато сериозно внимание и ще бъдат предприети мерки, заяви Стефан Сабрутев пред избирателите на двете села. За другите ще се търси диалог с институциите и лицата, които могат да помогнат за решаването им. Паркинг на гробищата е трябвало да бъде е предвиден с основния ремонт на пътя, но моментът е изпуснат, каза Сабрутев.

Болките на хората бяха чути и от кандидатите за общински съветници от БСП Милко Гавазов, Светослав Димитров, Румяна Кършелийска. Кандидатите на БСП за кметове в двете села са Евтим Стойков за село Бостина и Димитър Димов за село Соколовци. В биографията на Евтим Стойков е 8-годишният административен опит като кмет на населеното място в периода 1985-1992 година. Соколовци има шанс да се сдобие с млад, енергичен и амбициозен селски управник, с потенциал за развитие, тъй като Димитър Димов е само 34-годишен. Те са получили доверието на Стефан Сабрутев за успешна съвместна работа, затова той призова жителите на двете села също да дадат доверието си на двамата кандидати. Както и да гласуват за листата на съветниците, излъчени от социалистите, за да имат подкрепа кметските идеи в местния парламент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе