Бизнесът в Смолян поиска подкрепа от ДПС

Бизнесът в Смолян поиска подкрепа от ДПС

Бизнеса в Смолян поиска подкрепа от кандидат-депутатите на ДПС от региона. Десетки представители на работодателите се срещнаха с водача на листата Мустафа Карадайъ, Петя Ризова, д-р Петър Фиданов и Росица Станевска. С тях беше и областният лидер на партията Салих Аршински, общинският председател Сафедин Чикуртев, както и представители на младежките структури. Бизнесмените се оплакаха от липса на подкрепа, като дори подчертаха, че им се пречи, а не се помага на фирмите им в момента.

„Проблемите във всички населени места в Родопите са едни и същи, без значение къде се намират те, дали в Пазарджишко или в Благоевградско и т.н. Хората са обезверени, няма работа за тях, а фирмите, ако не са фалирали са пред затваряне“, коментира Карадайъ. Той увери присъстващите, че ДПС има сериозна платформа за развитие на страната, като голяма част от нея е отделена за малкия и среден бизнес. „Държавата е в много тежко състояние, кризата е голяма. Трябват спешни мерки, за да се стабилизира, а след това да може и да се отлепи от дъното. Ние ще работим за това. Ще се стремим да създадем добри условия за развитието на бизнеса в региона. Имаме намерение и Европейските субсидии да стигнат до хората от Родопите, а не само до големите ферми и предприятия“, коментира Мустафа Карадайъ. Според него е по-правилно да се плащат субсидиите на база на произведена продукция. Спомена и за редица мерки в сферата на туризма, като една от главните е подобряването на инфраструктурата. За създаването на добър бизнес климат бе и областният лидер на ДПС Салих Аршински.

„Временните работни места, които бяха приоритет на ГЕРБ не са решение на проблема с безработицата. Трябва да се работи за създаване на трайни такива, а това е осъществимо чрез бизнеса. Когато му създадеш добри условия, той съответно ще наема работници и ще се развива“, посочи Аршински. „В момента народа се намира в много тежко социално положение. Стига се до там, че в малките населени места се карат хората, кой да бъде нает по временната заетост и да мете улиците. Това е ужасно“, коментира още областния лидер. Той бе категоричен, че ако пак ГЕРБ се доберат до властта, ще има социална революция в страната. Според него единствения начин партията на Бойко Методиев Борисов да спечели изборите е чрез манипулация на вота.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе