Жителите на „Кетевска махала“ одобриха идеята на Дора Янкова- квартала да се превърне в ареалния комплекс на Смолян

Жителите на „Кетевска махала“ одобриха идеята на Дора Янкова- квартала да се превърне в ареалния комплекс на Смолян

Жителите на „Кетевска махала“ в Райково одобриха идеята на Дора Янкова- квартала да се превърне в ареалния комплекс на Смолян, започвайки с ремонта на Алибеевият и Шакировите конаци. На среща с над 50-жители на махалата в Алибеевия конак кандидатът за кмет на община Смолян представи програмата си за управление в следващите четири години. Заедно с нея бяха и кандидатите за общински съветници инж. Атанас Устабашиев, Стефан Сабрутев, Радой Краев, Георги Кисьов, Ангел Добриков и Захари Батинов.

Янкова обясни, че в изминалите 8 години общината е реализирала мощни инвестиции в Райково и „Кетевска махала“ в резултат, на което са изградени 90% от улиците. Довършителни дейности остават единствено по части от „Висарион Смоленски“, „Шипка“, „Кирил и Методий“ и участък от „Катя Ванчева“. Цялостна инфраструктура ще има със завършването на втория етап на водния цикъл. Янкова обясни, че през 2004г. общината е разплатила и ремонтите, извършени от управата през 2003г., което означава, че в дата мандата е свършена цялата работа. „Ние поемаме проблемите и ги поставяме там, където трябва, заяви Янкова и добави, че в момента е нужна взаимопомощ, за да няма хора, които да гладуват или са изпаднали. Кандидатът за кмет увери, че след реализацията на втория етап на водния цикъл може да се поиска поевтиняване на цената на водата, защото 95% от мрежата ще е сменена по проект на общината. В следващия мандат тя обеща по-строг контрол, като няма да се допуска общината да поема вина на чужди институции, а всеки да следи и изпълнява задачите си. „Кетевска махала“ ще има и две детски площадки – в района на параклиса „Св. Дух“ и при блоковете „Соколица“ . „Ние сме уверени, че ще изпълним цялата си програма за развитие на Райково, а основание за това ни дава факта, че до момента нямаме нито един загубен проект.

Жителите поставиха като проблеми за решаване асфалтирането на улица „Соколица“ от хотела до кръстовището с ул. „Никола Филипов“, ремонт на улица „Мирчо Войвода“ и нивелиране на хлътналите шахти. Срещата продължи около два часа в конструктивен диалог, като хората поставиха и редица проблеми, свързани с липсата на държавна политика- ниски доходи, дискриминация за наемане на работа на жени в пенсионна възраст, опасни участъци по държавния път Смолян- Арда, пустеещите земеделски земи и др.

Хората пожелаха успех на Дора Янкова и кандидатите за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе