Васил Седянков, кмет на Широка лъка: Водя кампания 50 години и залагам името си на почтен и честен човек

Васил Седянков, кмет на Широка лъка: Водя кампания 50 години и залагам името си на почтен и честен човек

Г-н Седянков, честита победа. Каква е рецептата на успеха – кмет на ГЕРБ от първи тур в традиционно „червена крепост”? Първо искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Водя кампания 50 години и залагам името си на почтен и честен човек. Спечелил съм доверието на хората с личния си пример. Благодаря за толерантното поведение и за почтената кампания на опонента ми Таско Стоев. Поел съм ангажимент да създадем обществен съвет – на кооперации, на активни хора с гражданска позиция. Като кмет на Широка лъка ще бъда връзката на гражданите с институциите. Не съм от хората, които могат да стоят само в кабинета си и да вършат единствено чисто административната работа. Ще бъда в постоянен контакт с хората и институциите, от които зависи Широка лъка да се развива успешно.

Какво е бъдещето на музикалното училище? Това училище е национална емблема и заедно с Николай Мелемов поехме ангажимент да го укрепим и запазим. Това ще е дълга борба, защото вече има открити нови музикални паралелки в градовете и има голяма конкуренция. От друга страна децата в паралелките в Широка лъка намаляват. Имаме добър контакт с директора на училището. Една добра идея, зад която застанаха и Николай Мелемов, и Данчо Киряков, е да се отпускат стипендии за талантливи деца, да им се даде възможност да дойдат да развиват таланта си в нашето училище. Защото има родителиу които не могат да си позволят да изпратят децата си да учат в Широка лъка.

В предизборния период казвахте, че се стремите да популяризирате Широка лъка и да увеличите туристическия поток? Какво ще направите най-напред в тази посока? Спешно се нуждаем от изграждане на паркинг и това ще е приоритен проект, за да могат туристите да спират и остават спокойно в Широка лъка. Ще възстановим и традиционните празници. Преди години на празника на Богородица на 15 август след църковната служба хората са се събирали на площада и са празнували заедно – с песни и музика. Със сигурност ще продължим и ще популяризираме емблематичния кукерски празник. Традициите в Широка лъка са важни както за нас, жителите на общината, така и за развитието на туризма – защото все повече туристи искат да усетят автентична родопска атмосфера, да се запознаят с нашите хубави обичаи и празници. Всички знаем, че Широка лъка е витрината на смолянска община.

Какви са пожеланията ви към вашите съселяни за идната неделя? Молбата ми е да излязат да гласуват и да подкрепят Мелемов. Това е прагматичен избор – за да се върши работата, да вървят нещата и да бъда и аз максимално полезен за хората на Широка лъка. Очаквам, че тази идея ще бъде подкрепена от Широка лъка и на втория тур.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе