Управляващите от ГЕРБ сложиха винетки и на магаретата

Управляващите от ГЕРБ сложиха винетки и на магаретата

Тази вечер площад „Свобода“ на стария център на града се пукаше по шевовете от почитатели на кандидата за кмет от БСП на община Смолян Дора Янкова. На закриването на кампанията бяха поканени избраните общински съветници на левицата, любими певци и артисти, които изразиха безрезервната си подкрепа към кандидатурата на Янкова. Тук беше и депутатът от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски, гости от северна Гърция – Ирфан Узун- зам.-областен управител на Източна Македония и Тракия и Ахилеас Царцарас – председател на ПАСОК в Ксанти.

В своето слово пред множеството Дора Янкова заяви: драги смолянчани, аз не ви предадох, работих за вас и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме стореното до тук. Приключвайки предизборната кампания, се надявам да приключим с безпрецедентната по мащабите си акция за подмяна вота на българските граждани.

Това, което се случи на първия тур, в европейска България, в 21 век, спокойно може да се перифразира по Алеко ”ГЕРБ прави избори”.

Дойде времето в което, ние българските граждани и в частност смолянчани трябва да заявим, че този Изборен кодекс, тази организация на изборите и този опит да се лиши суверена от правото на глас са недопустими.

Уважаеми приятели, въпреки, че бяхме принудени да работим при тези условия, ние не изневерихме на позитивната кампания, не предложихме на жителите на Смолянска община да се понесат на гребена на омразата и отрицанието.

Предложихме ви градивни идеи, разписахме работеща програма, която вие подкрепихте. Натрупаният опит от мен и екипа ми, административният капацитет я правят програмата ми реализуема и реалистична. В нея ясно е очертана визията за Смолян и общината, гарантирани са средствата за успешното й развитие.

България по конституция е демократична държава, член на Европейския съюз.Аз самата съм председател на НСОРБ и член на Съвета на регионите. Водена от тези позиции се обръщам към българското правителство и към всички органи да осигурят нормално и спокойно протичане на изборния ден.

Уважаеми дами и господа, изпълнете конституционните си задължения, дайте личен пример за да се успокои обстановката в България. Това което става днес е недопустимо и ни връща 20 години назад.

Скъпи смолянчани, ние сме горди хора, ние сме силни и мъдри. Нека с тази сила и тази увереност да спрем порива към властта, на тези, които не знаят, не могат, но искат.

Приятели, Смолян не се продава. Смолян не се предава. Смолян уверено е стъпил на пътя на просперитета и добруването. Силни сме защото сме заедно и защото носим несломимия родопски дух. С този дух и с тази вяра, да си пожелаем успех. Очаквам вашата подкрепа и още веднъж ви благодаря за силата, която ми дадохте.

Към избирателите се обърна с вълнуващо слово народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски. Той напомни за резултатите от управлението на ГЕРБ в изминалите две години. Михалевски напомни за замразените доходи на българските граждани, огромната инфлация, ширещата се контрабанда, излъганите пенсионери и за това, че управляващите сложиха винетки и на магаретата.

Митинга завърши с голям концерт- подарък от Дора Янкова към гражданите на Смолян, в който взеха участие Златина Узунова и Младен Койнаров, Юри Крумов и фолкдивата Емилия.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе