ГЕРБ:Решила проблемите на Смолян, Дора Янкова посяга към София

ГЕРБ:Решила проблемите на Смолян, Дора Янкова посяга към София

Дора Янкова очевидно има късмета да се ползва с безотказното доверие на националния предизборен щаб на БСП, след като в сряда бе изпратена в БНТ да дебатира проблемите на София вместо съпартиеца си Георги Кадиев или някой от кандидатите за общински съветници на столицата. Нестандартното решение на изборния щаб на червените постави останалите участници в дебата в доста странно положение. Докато Ирина Савина /ГЕРБ/, кандидат за общински съветник в София, Любомир Дацов /НДСВ/, кандидат за общински съветник в София, Петър Москов /Синя коалиция/, кандидата за общински съветник в София и кандидата за кмет на София Николай Пехливанов /Атака/, спореха и вадеха остри нокти един срещу друг по цялата палитра чисто софийски проблеми, г-жа Янкова стоеше пришита към една компания, която подчертано игнорираше присъствието й. А когато от своя страна размахваше любимите си папки и представяше като собствен успех свършеното от МРРБ или МОСВ в региона, софийските кандидати гледаха безучастно в тавана, или се чудеха какво, за Бога, им се случва. Две са възможните обяснения за неловката ситуация. Или от страна на левицата смятат, че никой от избранниците им за управлението на София не би могъл да се справи в дебата, посветен основно на проблемния все още завод за боклук, или в стремежа си за медийни изяви, госпожата е решила, че си струва да отнеме телевизионно време от партийните си колеги, за да можем да се наслаждаваме на достолепния й вид и елегантен изказ независимо от темата на някое предаване. Ако валидна е втората причина, можем в скоро време да я чуем да дискутира тунела под Шипка; Дунав-мост 2 или избора на нов селекционер на националния футболен отбор. Ако е валидна втората причина, също така, заради суетата на Дора Янкова, привържениците на БСП в столицата бяха лишени от възможността да разберат какво мислят техните кандидати по въпроси, които пряко ги засягат. Ако валидна обаче е първата причина, и от БСП вярват, че Янкова знае повече от Кадиев за новите лъчове на метрото, редно е от името на софиянци да я помолим да отговори на някои други въпроси.

Въпроси към Дора Янкова: Според г-н Кадиев, кандидат-кмет за град София, електротранспортът е най-добрата алтернатива за градско придвижване. Госпожа Янкова, реалистична ли е идеята автобусите, които изпълняват вътрешноквартални функции с по-кратки маршрути постепенно да бъдат заменени от тролейбуси и трамваи? Кога кв. Младост ще бъде свързан с цялостна тролейбусна мрежа? Ще има ли пенсионерски клуб за възрастните хора от регион „Средец”? /Имаме предвид в София, разбира се./

В студентски град в София младите хора имат лесен достъп до различни заведения за забавление, до ресторанти и кафенета, но не и до модерна библиотека. Г-н Кадиев предлага изграждането на съвременна библиотека за по-лесен достъп до качествена литература и възможност за подготовка в спокойна атмосфера. Ще се търси ли сътрудничеството на университетите в София, г-жо Янкова?

Кога ще бъде изградено депото край с. Яна за да замени отдавна изчерпалото капацитета си депо край Суходол?

Госпожо Янкова, какви мерки ще предприемете за облекчаване на трафика и натовареността на невралгичните кръстовища като това на Четвърти километър, Орлов мост, Лъвов мост, Надлез надежда, Руски паметник, Петте кьошета, по протежението на бул. Константин Величков?

Купуването и продаването на гласове е пръстъпление

Вирни се горе