Пълна подкрепа за трети мандат получи Дора Янкова от жителите на кв. Долно Райково

Пълна подкрепа за трети мандат получи Дора Янкова от жителите на кв. Долно Райково

Пълна подкрепа за трети мандат получи Дора Янкова от жителите на кв. Долно Райково. На срещите в клуб „При Хубчо“ и „Макрелов“ се събраха над 100 представители на жилищния квартал, които чуха отчета на Янкова за свършеното през изминалите години и поставиха задачи за новия управленски мандат. На събранията присъстваха и кандидатите за общински съветници от БСП инж. Атанас Устабашиев, Радой Краев, Стефан Сабрутев, Михаил Генчев, Ангел Добриков.

Янкова представи четирите си основни приоритета за нов мандат и открои стопанското развитие на общината, като най-важният въпрос за решаване. „Ние ще създадем дългосрочна програма за икономическо развитие, като привлякохме на наша страна редица организации на бизнеса и науката“, подчерта тя. Ще бъдат разкрити 1000 нови работни места, както по социални програми, така и чрез местния бизнес и европейските програми. „Сдружени смолянчани са много силни, но е лошо, че нямаме партньор за икономиката в лицето на правителството“, добави тя. Янкова не скри разочарованието си от страха и агресията, внушавани от конкурентите в предизборната кампания и добави, че те няма да доведат до нищо добро. „Ние единствени имаме реалистична програма за управление, балансираща развитието на града и селата. Нашата листа е най-моралната, с най-много енергия и специалисти , защото знаем, че в кризата трябва да се подкрепяме, тъй като не е честно най-бедните да плащат за нея“, изтъкна още кандидатът за кмет. Другите два приоритета за следващия мандат ще бъдат еврофондовете и модернизацията на средата на живот, за което вече има защитени проекти. Янкова даде уверение, че общината няма да изостави спорта, но е крайно време за него да се разпишат ясни правила.

Конкретно за Долно Райково Янкова посочи, че има още много работа. Голяма част от инфраструктурните проблеми ще се решат с втория етап на водния цикъл. Предвижда се работа по 17 улици, които след подмяната на водопровода и канализацията ще се асфалтират. Най-много са обектите в „Тиболска махала“, „Чешитската махала“, както и отделни участъци зад блоковете „Извора“, „Родопи“, „Соколица“ и др. В следващите четири години активно ще се работи за разкриване потенциала на Райково като Ареалния комплекс на Смолян с двата конака, старинните родопски къщи и улици. По предложение на общинския съветник Андрей Печилков, „Пангаловота къща“ ще се обособи като музей на побратимените на Смолян градове и общини. Готви се конкурс и за проект, целящ разкриването на извор „Бралото“. Напълно решен е проблемът и с гробищния парк на Райкво, който е уширен.

Хората запитаха Янкова какво се случва с пътя Горна Арда- Паранести. Тя увери, че общината има много добър проект, който след изборите ще се реализира.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе