Обръщение от кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Николай Мелемов

Обръщение от кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Николай Мелемов

Да гласуваме за бъдещето на Смолян

Скъпи съграждани,

На финала на тази дълга предизборна кампания се обръщам към вас с призива да гласувате на втория тур на местни избори 2011 г. Вярвам, че още от понеделник Смолян ще има местно самоуправление, което ще зачита гласа на гражданите, ще се вслушва в него, ще приема идеи и ще се отчита за всичко свършено и несвършено. Гражданите на Смолян вече гласуваха за това, като избраха нов състав на Общинския съвет.

Обръщам се към вас с убеждението, че Смолян има нужда именно от такова ново мнозинство – мнозинството на хората, които не са безразлични и които искат и могат да създават. Мнозинството на гражданите на Смолян, които предпочитат трудностите на пътя напред, вместо инерцията по нанадолнището.

По време на предизборната кампания свършихме много предварителна работа – заедно с вас обсъдихме и допълнихме най-важните приоритети, степенувахме по важност най-наболелите проблеми – в града, в кварталите, в селата. За мен тази кампания беше изключително полезна и позитивна, и аз я приключвам с удовлетворение и двойно повече енергия за работа. Защото съм убеден със сърцето и разума си, че ние, хората на Смолян, имаме огромен потенциал да променим града. Да го направим такъв, какъвто ще го харесват дълги години нашите деца и внуци.

На избори повече се говори, а вие знаете че не съм много по приказките. Днес мога да кажа честно и кратко– в нито един момент не излъгах и в нито един момент в бъдеще няма да го направя. Готов съм да ви обещая едно – ще продължа да предизвиквам упреците, че казвам истината на глас, колкото и да не е красива тя и независимо за кого не е удобна. Аз съм от Смолян, целият ми живот е свързан със Смолян и съм научен да постъпвам така – честно и откровено, както с приятелите си, така и с опонентите.

Вярвам, че политиката е занимание не за ловките манипулатори, обиграните в интригите и майсторите на задкулисните договорки, а на откровените, честните, знаещите и можещите. Вярвам, че местното самоуправление ще бъде успешно, когато има екипност и диалог. Когато за града работят подготвените, мотивирани и кадърни хора на Смолян. Когато работят в полза на всички граждани, а не на партийни или приятелски кръгове.

Уважавам волята на гласоподавателя и заявявам най-отговорно, че като кмет на община Смолян ще работя еднакво коректно с всички избрани кметове на населени места в община Смолян, независимо от политическите окраски.

Ще работя с всички, които искат община Смолян да се развива като икономически, културен и духовен център на Родопите. Време е Смолян да излезе на нов път.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе