Кандидатите на ГЕРБ за кмет и общински съветници проведоха среща в квартал „Каптажа”

Кандидатите на ГЕРБ за кмет и общински съветници проведоха среща в квартал „Каптажа”

Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ в Смолян Николай Мелемов разговаря с жителите на квартал „Каптажа”. На срещата в двора на ОДЗ 6 бяха дошли и много кандидати от листата за общински съвет – Данчо Киряков, арх. Антон Тодоров, Филип Топов, Венера Аръчкова, учителите Росица Караджова и Софка Иванова, Борислав Георгиев, Елин Лилов, Красимир Исаков, Росена Милушева и Адриан Петров. За да се срещнат с кандидатите на ПП ГЕРБ бяха дошли много млади хора, родители на малки деца, както и техни възрастни съграждани. „Имаме ясна визия какво трябва да се промени и какви са приоритетите за всеки квартал на Смолян. За нас политиката е да се решават проблемите, а не да се дават празни обещания”, каза Николай Мелемов. В рамките на предизборните си срещи представителите на ПП ГЕРБ Смолян съгласуват с гражданите кои са първите и най-неотложни проблеми, които трябва да влязат в работния график на общината. От срещата в „Каптажа” на дневен ред отново излязоха няколко проблема:

Лоша инфраструктура „На всички в града ни прави впечатление, че фирмите който се занимават със строежа и рехабилитацията на детските градини, училища и пътна мрежа не са от Смолян. Никой не може да ме убеди, че нашите хора са некадърни или дават по-високи цени”, отбеляза жител на квартала. Според кандидатите от ПП ГЕРБ отношението на общината към метните фирми трябва да бъде преосмислено и да се спре порочната практика поръчките да се дават на хора от Бургас, Пловдив, Хасково. Това и е една от причините за високата безработица в града.

Бездомните кучета „Можете ли да гарантирате, че ще се справите с бездомните кучета. Проблемът вече е много сериозен, непрекъснато чуваме за нападнати и нахапани хора в града?”, попита млада майка от квартала. „ И този проблем е преди всичко общински”, каза Мелемов. „По професия съм ветеринарен лекар и съм запознат с темата. Не трябва да се забравя хуманното отношение към животните, но трябва да се защитят и хората, защото не е нормално човек да се страхува, когато излезе на улицата. Трябва да се намери златната среда, това е един от най-сериозните общински проблеми в България”, допълни той.

Липсата на детски площадки Родителите, чиито деца посещават ОДЗ 6 са недоволни от липсата на детска площадка в двора на детската градина в кв. Каптажа. „Дразнещо е, че общината открива детски площадки в последния месец. Къде беше през последните осем години?”, питат родителите. Арх. Антон Тодоров изрази подозренията си, че терените за площадките се раздават безразборно, без ясен архитектурен план, само и само те да бъдат включени в предизборната кампания на г-жа Янкова. „В нашата програма сме предвидили възстановяване и изграждане на спортната база – зала и плувен басейн и свързването на спортните центрове в Смолян и Райково с велоалея. Не можем да ви обещаем, че ще започнем от утре и ще стане за дни, но работим много сериозно по тази идея”, каза арх. Антон Тодоров, който е трети в листата на ПП ГЕРБ.

Липсата на общински пазар „Защо в Смолян няма пазарен ден? Много просто, защото нямаме пазар. Това е болна тема за мен и ще направя всичко възможно това да стане факт през следващите четири години”, заяви кандидатът за общински съветник Борислав Георгиев. „Трябва да направим така, че всеки производител в региона да може да предлага продукцията си свободно, разбира се след строг контрол”, допълни той.

Администрация „Г-н Мелемов, искам да обещаете, че когато станете кмет, обикновените хора ще имат по-лесен достъп до общинската администрация. В момента само бизнесмените с предимство успяват да се добере до срещи с кмета и управляващите за сметка на гражданите”, каза млада жена от квартала и се оплака, че за един работен устройствен план е трябвало да чака две години. „Откакто съм народен представител, поне два дни в седмицата съм в Смолян при своите избиратели. Вратата на офиса е винаги отворена и всеки е добре дошъл. Ще остана да живея в Смолян и искам да се срещам с хората открито”, отговори Мелемов.

Проблемите на хората с увреждания На срещата в „Каптажа” присъства Захарина Славчева, председател на областната организация на инвалидите. Тя изказа специална благодарност на Николай Мелемов и на представители от листата, които винаги са помагали при необходимост. Всички знаем, че средствата, които се отделят за инвалидите са крайно недостатъчни и държавата ни е длъжница, каза тя и подчерта, че градската среда в Смолян не е пригодена за хората с двигателни проблеми. „Никой не вижда инвалидите, защото не могат да излязат навън. Това не означава, че тези хора не съществуват”, каза г-жа Славчева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вирни се горе