Щабът на БСП отговаря на удара

Щабът на БСП отговаря на удара

Културна дискусия – щабът на БСП отговаря на удара. ГЕРБ: Помощ, бият ни… Цели две денонощия след предизборния диспут по ТВ7, на който кандидат-кметът на ГЕРБ претърпя тежко поражение, неговият предизборен щаб, в опит да извади претендента от безпомощното му състояние, публикува текст, където става ясно следното.

Любимо четиво на литературния кръжок около щаба се оказва биографичната справка на Дора Янкова в личния й сайт. Там, след дълъг изследователско-аналитичен разбор, усърдните експерти са открили един отдавна известен факт за местоработата на Дора Янкова в периода 2001 – 2003 година.

Следващата „фундаментална“ научно-историческа находка е, че 120-годишната партия е изписана с главна буква. Искрено се надяваме, един ден, когато ГЕРБ навърши своите 120 години, вдъхновено да се възползва от подобна правописна волност. Надяваме се също, дотогава щабните граматици на управляващата партия да са усвоили правилната употреба на пълния член в родния ни език.

От друга страна, до този момент претендентът и неговите сподвижници видимо не са вникнали, че изборите са за кмет на община Смолян, а не за кмет на града. Във въпросния текст, както и при тържественото откриване на кампанията си, те говорят само за града, забравяйки за съществуването на останалите 80 населени места в общината. Удивление буди и твърдението, че Янкова не е успяла „да изведе нито един приоритет за бъдещето на града“, макар тя единствена от всички кандидати да е разработила и публикувала програма за развитие на цялата община.

Авторите с апломб констатират, че по време на дебата Янкова не е отчела „свършеното в Смолян за последните осем години“. Улисани в граматическите си дирения, те просто са пропуснали да прочетат публикувания в хиляден тираж отчет на кметицата.

В творбата, подписана от предизборния щаб на ГЕРБ, с възкръснал болшевишки плам се говори от името на целокупното гражданство. Родният Смолян в същия дух им се привижда като непревземаем „последен бастион“. В заключение сърцераздирателно се съобщава как „Партията с главна буква мобилизирала всичките си структури“ и спечелила със съкрушителен за ГЕРБ резултат телефонното гласуване.

В колегиален тон сме длъжни да припомним, че заслужилият всенародна любов и уважение проф. Стефан Данаилов не е кандидат за президент (както пише в злополучната публикация), а за вицепрезидент на България.

Купуването и продаването на гласове е пръстъпление

Вирни се горе