Дора Янкова: Въпреки кризата обновлението на малките населени места в община Смолян ще продължи

Дора Янкова: Въпреки кризата обновлението на малките населени места в община Смолян ще продължи

С ръкопляскания и букет цветя посрещнаха кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова в село Влахово. В препълнената зала на местния клуб присъстваха и кандидатите за общински съветници на БСП: Милко Гавазов, Радой Краев, Евгений Атанасов, инж. Димитър Кръстанов, Ангел Добриков, Захари Батинов, Михаил Генчев и др. Бе представен и кандидат за кмет на селото от БСП Николай Кокаланчев, който се състезава за трети мандат.

Добриков представи листата с 29 кандидат съветници, като наблегна на факта, че между тях няма хора без морал, т.е. не са прелетни птици, които преминават от партия в партията, за разлика от листите на останалите политически сили.

Кокаланчев представи подобрен отчет за направеното в селото за последните години и отбеляза, че всичко е станало благодарение на подкрепата на Дора Янкова- детска площадка, обществена трапезария, разширяване и ремонт на гробищния парк, нов водоем в махала Бърдо, множество подпорни стени и др. Той благодари на Янкова, че по програма „Красив Смолян“ в селото са работили 16 деца всяка година. „Благодаря на г-жа Янкова, че работи усърдно и усвоява евросредства, защото осигурихме работа за много хора в селото“, посочи Кокаланчев. Пред съселяните си Кокаланчев отбеляза, че в следващия мандат ще настоява за доизграждане на водопровода в селото, разширяване на уличките във Влахово, осигуряване на още една детска площадка, осветяване на главната улица с повече лампи, ново електрозахранване за махала „Бърдо“ и др.

Пред събралото се множество Дора Янкова даде много добра оценка за работа на Николай Кокаланчев. Тя направи отчет за достиженията на общината и реализираните проекти. Представи и програмата си за управление. Янкова обяви, че в следващите четири години в управлението ще участват много повече граждани, чрез изграждащите се обществени съвети. От селата също ще има съветници в помощ на управлението. Тя се застъпи за селата, тъй като малките населени места не са приоритет на ГЕРБ. Янкова потвърди, че основен приоритет във Влахово ще е модернизация на инфраструктурата. „В нашата лиса има много специалисти по писането и усвояването на проекти, което е важно, тъй като общините разчитаме единствено на евросредства за обновяване“, заяви още тя.

На срещата Янкова коментира и обвиненията, внушавани от опозицията за най-високите за данъци и безработица. „В момента безработицата е 12.14%, при над 16% през 2003г., когато кмет беше водачът на лисата на ГЕРБ“, припомни Янкова. Тя бе категорична, че няма и отписване на автомобили, които да се регистрират в други общини. „В общината има 40 000 регистрирани автомобила при население от 42 000 души, което значи, че почти всеки жител е с кола“, отбеляза тя.

Срещата приключи с концерт на известната родопска певица Златина Узунова, която поздрави влаховци. Дора Янкова и кандидатът за общински съветник Арсен Маслев също се включиха в музикалния поздрав към жителите на селото пригласяйки на Узунова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вирни се горе