Инж. Лазар Лазаров:Имаме пълна готовност за зимното поддържане на пътната инфраструктура

 Инж. Лазар Лазаров:Имаме пълна готовност за зимното поддържане на пътната инфраструктура

Имаме пълна готовност за зимното поддържане на пътната инфраструктура в страната,каза на среща с медиите в Смолян Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Агенцията има сключени договори с фирмите,които ще поддържат пътищата през зимният сезон в цялата страна,съобщи още Лазаров.В бойна готовност са над 1680 машини,които ще чистят пътищата от републиканската пътна мрежа,както и пътищата II и III клас,допълни шефът на агенцията.

На територията на Областно пътно управление Смолян има 7 високопланински прохода и 530 км. държавни пътища,които са 100% планински район.Това прави работата по зимното поддържане на ОПУ Смолян трудна и отговорна,но директорът Александър Ханна декларира пълна готовност. Той съобщи пред журналистите,че фирмата която ще почиства пътната инфраструктура на територията на област Смолян е готова на 100%.Техниката е налице и в изправност,доставени са химическите материали и пясък за третиране на пътната настилка.Според него проблеми със зимното поддържане на пътищата в областта няма да има.

Основната пътна артерия към Родопите, пътят Асеновград- Чепеларе се рехабилитира,но е преведен и готов в експлоатация при зимни условия. "Ще посрещнем зимния сезон в добра кондиция",каза в заключение Александър Ханна.

Иск за няколкостотин хиляди лева предявява Пътната агенция към НЕК. Причината- агенцията втора зима чисти пътен участък, за който ангажимент има НЕК,съобщи днес шефът на агенцията.

21-километровото трасе беше изградено заради хидровъзел „Цанков камък" и по договор НЕК трябва да го предаде на Пътната агенция. Отсечката между Девин и Михалково обаче е опасна заради свлачища и падащи камъни, твърдят от агенцията. И настояват преди предаването на пътя НЕК да отстрани дефектите.

Вече втора година Пътната агенция поддържа този път в състояние, така че да може да се ползва. Тъй като няма начин тези хора, които са в региона и ползват този път, да останат откъснати от света.

Вирни се горе