Ралица Данчева: Депутати и кмет поеха ангажимент да решат проблемите на хората от общината

Ралица Данчева: Депутати и кмет поеха ангажимент да решат проблемите на хората от общината

Ралица Данчева – регионален координатор на ГД “ДНЕС” – Смолян.

— Г-жо Данчева, как определяте срещата с депутатите, която Гражданско движение „ДНЕС” организира? Беше ли успешна?

— Това ще покаже времето. Зависи колко от проблемите, които бяха поставени по време на срещата ще бъдат решени. Мисля, че ценното беше, че гражданите открито поставиха важни за тях проблеми и в дискусия с представители на местното управление и депутати потърсиха пътища за тяхното решаване. Фактът, че след срещата ме потърсиха още хора, означава, че подобни срещи са необходими.

— Кои от проблемите на хората се откроиха?

--На първо място – безработицата в цялата област; ниските пенсии на хората с увреждания, половината от които отиват за лекарства; проблеми, свързани с телковите комисии; отпадналите 250 ученика в областта от 9 до 12 клас през последните три години поради бедност; ниските субсидии за пенсионерските клубове; нелоялните политики на банките; а един от най-дискутираните проблеми беше вредното влияние на монтираните базисни антени на мобилните оператори в жилищни сгради и в близост до училища на територията на целия град.

--Какви ангажименти поеха кметът на Смолян, председателят на ОБС и депутатите?

--Г-н Мелемов ни увери, че ръководството на общината прави всичко възможно за привличане на инвеститори, което да осигури нови работни места. Г-н Топов заяви, че приветства гражданските инициативи и че общината е отворена към всички проблеми на гражданите и ще съдейства за тяхното разрешаване. Д-р Дариткова пое ангажимент към проблемите, свързани със здравеопазването. Г-н Славов каза, че вече е съдействал в парламентарната комисия, която е подготвяла предложенията за промените на Закона за енергетиката, подкрепяйки предложенията на експертите на „ДНЕС”. Г-н Михалевски обяви, че наесен ще инициира внасянето на Закон за планинските региони, който да гарантира по-добър живот за хората. И тримата депутати обещаха съдействие за решаване на проблема с антените на мобилните оператори.

— Какво следва след срещата?

— Ще формулираме проблемите в писмен вид, ще ги предоставим на народните представители от нашия избирателен район и ще следим за тяхното съдействие.

Вирни се горе