Петър Кадиев /АБВ/: „Трябва да работим за хората, защото те са ни гласували доверие и са ни изпратили на тези постове”

Петър Кадиев /АБВ/: „Трябва да работим за хората, защото те са ни гласували доверие и са ни изпратили на тези постове”

Интервю с депутатът Петър Кадиев /АБВ/

Г-н Кадиев, първия тур на изборите мина. В някои общини, включително и в Смолян, вече има избрани кметове. Как ще коментирате резултатите?

Аз искам първо да поздравя всички, които спечелиха в първия тур на изборите. Пожелавам им здраве и успехи. Ще кажа, че ни чака много съвместна работа, за да направим Смолян един по-добър град за живеене, а Родопите – привлекателен център.

Според Вас, позитивна ли беше тази предизобрана кампания, както всички партии и коалиции призоваваха в началото й?

Знаете ли, учудвам се на късата памет на българина. Много от хората отново позволиха да бъдат излъгани, манипулирани, купени. Крайно време е хората да вземат нещата в ръцете си и да гласуват по съвест. За нашия край виждам нещо, което не се беше случвало досега. Видяхте колко много кандидати за общински съветници имаше. Това даде предпоставка за разслояване на вота. Сега ще чакаме да видим как ще се сатуира местния парламент, как ще работи. Знам способностите на кмета – Николай Мелемов, знам, че ще направи всичко възможно, за да вървят нещата напред и нагоре. Призовавам всички да мислят за Смолян и Родопите, а ние от парламента ще им помагаме.

Как се вписа ПП АБВ в Смолян и региона след местния вот?

Вижте, обикновено след избори всеки започва да коментира победата или загубата. За АБВ мога да кажа, че направихме една голяма крачка. Нашата партия за пореден път доказа, че може без купен един глас, без излишни натягания и претенции, без плакатни войни и т.н., да постигне някакъв успех. Казвам успех, защото в някои от общините имаме значително увеличение на вота в сравнение с парламентарните избори. В Златоград например три пъти повече са гласувалите за АБВ от миналата година, в Мадан – два пъти, в Баните имаме един селски кмет и двама общински съветници. Положителен е резултатът и в Чепеларе. Не мога да не кажа обаче, че имаме и общини като Доспат и Борино, където все още нямаме структури. Хубавото е, че хората все повече ни търсят, защото знаят, че сме честни и искаме да работим за тях.

Г-н Кадиев какъв е вашият призив или съвет към новите и избраните за пореден мандат кметове, а също и към общинските съветници?

Най-важното е всеки кмет, общински съветник, народен представител да мисли за хората, да работи за реални неща, истински и от сърце. Не е важно от коя партия си, важно е да има реални резултати за Смолян и региона. Стига вече с тези войни. От тях няма полза за никого. Дайте да се хванем всички заедно и да работим, защото вече нямаме време за губене. Да работим за хората, защото те са ни гласували доверие и са ни изпратили на тези постове.

Вирни се горе