"От табора до небето" на сцената на читалище „Христо Ботев -1871“-Смолян

"От табора до небето" на сцената на читалище  „Христо Ботев -1871“-Смолян

"От табора до небето"- Това е пътуване в сложния лабиринт на човешките взаимоотношения и емоции. Класическите произведения са съчетани умело с руско-цигански романси. Костюмите са автентични и цветни, тъй както е шарена и необятна любовта между двама души.

Мария Маркова е режисьор, хореограф на балет – спектакъла „От табора до небето“, който ще бъде представена на 22 февруари на сцената на читалище „Христо Ботев“ – Стар център гр. Смолян.

Какво ще видим на 22 февруари ?

На 22 февруари публиката ще може да се наслади на една любовна история, разказана по нестандартен начин. Артистите ще ви пренесат в романтичен разказ, в който всеки един от тях ще открие частица от себе си. Самият спектакъл е вдъхновен от любовната история, разказана във филма „Таборът отива към небето“.

Балет и цигански романси. Как се съчетават класическото изкуство и горещите страсти на една драматична любов?

Аз обичам да съчетавам несъчетаемото. Мисля, че съм открила баланса и се получи нещо красиво. Още повече, че спектакълът наистина ще е нестандартен. На сцената ще има и огнено шоу и много цигански романски и танци.

Докато следите репетициите, вие самата не се ли изкушавате да сте на сцената?

Танцът винаги е бил изкушение. На него посветих 15 години от живота си. Сега намирам призванието си от другата страна на сцената.

Разкажете ни повече за актьорите, които участват в спектакъла.

В спектакъла танцуват доказали се с времето артисти. Всички подхождат с голям ентусиазъм и разбиране към работния процес, за което съм им много благодарна.

Според вас смоленчани вълнуват ли се от този вид изкуство?

Искрено се надявам, искам да ги запозная с моето творчество и да развълнувам дори тези, които гледат скиптично на изкуството-въпреки, че ми се иска да вярвам, че няма такива хора! Аз “лежа” на тезата, че " Изкуството е вечно и само то ще остане след нас". Очаквам не само Смоленчани, но и много посетители на близките зимни курорти да посетят събитието. Това показва статистиката до днешна дата.

Билети се продават: в билетен център на бул. България 32 (до Здравец). Тел. за резервации:0879697207.

https://images.app.goo.gl/4ZaizDTYV23zW8Yv7

https://images.app.goo.gl/xsQBAWSABFnnVw358

Вирни се горе