Намерен е ножа, с който е убит 24-годишният младеж

Намерен е ножа, с който е убит 24-годишният младеж

Обвиняемият Антон Петков /18 г./ е задържан за 72 часа

Интервю със зам. окръжният прокурор Недко Симов.

Г-н Симов задържан ли е обвиняемият Антон Петков?

Още вчера, след като бяха извършени редица процесуално- следствени действия, и като събрахме достатъчно доказателства за виновността за извършване на престъплението от конкретно лице, с постановление на окръжна прокуратура обвиняемият е задържан за 72 часа, разпитан е, предстои да се внесе искане за задържане под стража.

Колко човека са били в двете компании?

Опитваме се да провеждаме разследването по всички правила на наказателно прецесоалния кодекс, т.е. всестранно, обективно и пълно, затова всички свидетелства, които са възприели факти и обстоятелства от значение за разкриване на истината, ги издирваме и разпитваме. Разпитали сме множество свидетели. Всички установени или сме разпитали или предстои да се разпитат. Ако бъдат установени още свидетели ще ги призовем и разпитаме.

Говореше се за много алкохол и наркотични вещества?

От свидетелските показания до момента се установява категорично че всички са употребили алкохол. За наркотични вещества не мога да потвърдя докато не излезнат резултатите от химическа експертиза, които ще покажат имало ли е наркотични вещества.

Възможно ли е и други обвиняеми да се привлекат към престъплението?

На този епат не мога да потвърдя, че има доказателства за други лица. Доказателствата сочат, че единственият който има виновно поведение е обвиняемият.

Намерен ли е ножът?

Да, още вчера в ранния следобяд със съдействието на самия обвиняем. Той описа мястото където е изхвърлил ножа /в района на болницата/. След като разбрал за резултата от неговото поведение решил да се оттърве от ножа, за да не бъде открит в него.

Вирни се горе