Бисер Киров: Аз винаги ще си остана заслужил артист на България

Бисер Киров: Аз винаги ще си остана заслужил артист на България

Честито, г-н Киров. Разбрахме, че сте удостоен със званието „Заслужил артист на Руската федерация" и то с указ на самия президент Медведев. Къде Ви завари новината? Завари ме на границата между България и Сърбия. Аз бях с един приятел, бяхме отишли да свършим някакви наши неща при едни наши познати тук. И се връщах и ми се обади Цвети Кръстева от телевизията и ми каза: „Знаеш ли, в страниците на Кремъл си обявен за заслужил артист". Връщам се в Москва в неделя и сигурно там ще разбера всичко. Новината за моето награждаване е буквално отпреди няколко минути.

Това е една много голяма оценка за човек с изключително успешна музикална и телевизионна кариера в Русия. За мен това са едни съвсем нормални отношения между хора, които са работили на едно поле заедно. Аз работя на полето на българо-руската култура 42 години.

Работите и то изключително успешно. Но едно нещо не ми дава мира – в Русия награждават с най-високите звания родния творци, у нас отнеха званията на цяла плеяда видни интелектуалци? Естествено, аз преди всичко съм си заслужил артист на България!

Интервю на Ани Ефремова Информационна агенция КРОСС

Вирни се горе