Инспекцията по труда проверява случая със загиналия работник в Доспат

Инспекцията по труда проверява случая със загиналия работник в Доспат

Работник загина след падане от покривРаботник загина след падане от покрив

Инспекцията по труда е започнала проверка по случая със загиналия работник, който падна от строителен обект в Доспат, съобщи директорът на инспекцията в Смолян Емилия Даракчиева. „Проверката е започнала още щом получихме сигнала за трудовия инцидент и в момента тя продължава“, добави Даракчиева. Според първоначалните данни, с които разполагат инспекторите, става ясно, че загиналият работник не е използвал предпазна екипировка – колан и каска. „Той е бил служител във фирма подизпълнител на обекта и сме изискали цялата необходима документация от работодателя“, добави Даракчиева, пред Дарик.

Окръжна прокуратура Смолян е изискала материалите по случая от РУ Девин, за да се запознае с тях, съобщи окръжният прокурор Тодор Деянов. След като се запознаят с извършената проверка от полицаите в Девин, ще бъде преценено дали да се образува досъдебно производство.

58–годишен мъж почина в болница, дни след като падна от покрив на новострояща се спортна зала в Доспат. Инцидентът е станал миналия вторник, към 14 часа, когато по-време на работа, мъжът от Петрич се подхлъзнал и се строполил на бетонна площадка от близо 12 метра височина.

Вирни се горе