Инспектори на РЗИ – Смолян санкционираха пушещи в заведения

Инспектори на РЗИ – Смолян санкционираха пушещи в заведения

На 27 и 28 декември 2012 година служители на РЗИ – Смолян извършиха 28 проверки на барове, бистра, ресторанти, механи и обекти за хранене и развлечение в областния град. Нощните проверки за спазване забраната за тютюнопушене в закритите обществени места се проведоха съвместно с представители на РПУ – Смолян. За тютюнопушене в заведенията са санкционирани 4 физически лица и едно юридическо лице. Проверките продължават, съобщиха от пресцентъра на здравната инспекция.

Проверяват се обекти на територията на цялата Смолянска област. Предвидените в Закона за здравето санкции за тютюнопушене в закрити обществени места са както следва – за физическо лице глобата е от 300лв. до 500 лв., за едноличен търговец глобата е от 1000лв. до 1500 лв. и за юридическо лице глобата е от 3000лв. до 5000лв.

Благодарим на гражданите, които активно подават сигнали за нарушение на забраната за тютюнопушене. Това можете да направите на дежурния телефон на РЗИ – Смолян 0301/ 5-89-30 или на e-mail: rzi_smolyan@mbox.contact.bg

Вирни се горе