Инициатива „Зелен Арексим“

 Инициатива „Зелен Арексим“

Интервю с Кирил Асенов-младши, мениджър “Нови проекти” в “Арексим”

Г-н Асенов, разкажете ни как възникна идеята за "Зелен Арексим"?

Здравейте! Да започнем с малко предистория. Както много от вас знаят, Арексим е фирма с богата история в пластмасовото производство. Вече почти 30 години работим в тази сфера и смеем да твърдим, че ние сме част от лидерите на пазара. Можете сами да си представите едно мащабно производство като нашето – не може да мине без създаването на известно количество технологичен брак и отпадък. Именно тук, започва нашата история и борба да бъдем екологично отговорни. През не толкова далечната 2014 година фирмата събра над 600 тона скрап на територията на фирмата. Този отпадък в тогавашната си форма беше невъзможен за обработка и обратна интеграция в производството ни. При наличието на толкова голямо количество, с желанието ни да бъдем по-добри, се зароди идеята ни да създадем екструдерна линия, чиято цел е бързото и ефективно обработване на този материал в годна за ползване суровина.

Какво ще представлява тази екструдерна линия и какви са плановете ви по отношение на проекти свързани с екологията?

В идните дни и седмици ще ви запознаем детайлно с всички наши екологични проекти на територията на държавата и извън нея. Начинът, по който създадохме екструдерната линия, техниката, която закупихме за тази цел и най-интересното за нас- как функционират тези машини.

Казахте, че “Зелен Арексим” ще бъде ежеседмична рубрика?

Да, това е новата ни ежеседмична рубрика- „Зелен Арексим“, в която бихме искали да запознаем обществото с всичко, което сме направили, правим и ще продължим да правим, за да бъдем отговорни към околната среда и нейното опазване. За нас е от изключителна важност да бъдем прогресивни и иновативни в начинанията си свързани с опазването и подобряването на света около нас . Винаги подхождаме с идеята, че ние сме част от решението на даден проблем.

Вирни се горе