И в Смолян валя дъжд с пясък от Африка

И в Смолян валя дъжд с пясък от Африка

В дъждовете, които паднаха през изминалите дни у нас, е имало прах от Северна Африка, съобщават от НИМХ. Експертите уточняват, че наличието на прах от Северна Африка в дъжда не е нещо необичайно. Когато има такава атмосферна циркулация, е нормално да се пренася прах.

Дъждът с пясък валя и в Смолян. Много коли вчера осъмнаха с кафеникави петна и напълниха автомивките в града, показа репортерска проверка.

През нощта в Западна и Южна България валежите временно ще спрат, докато централните и източните райони от Северна все още ще вали. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса. Утре облачността ще е значителна, след обяд на много места с валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и с него ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 16 и 21 градуса.

Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. След обяд ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра – около 6. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Вирни се горе