Гражданско неподчинение в село Стойките

 Гражданско неподчинение в село Стойките

Жителите на смолянското село Стойките подготвят гражданско неподчинение заради изключително лошото състояние на пътя в населеното място. Гражданското неподчинение ще се проведе в неделя и понеделник на 10 и 11 ноември. За по два часа от 10.00 до 12.00 часа, протестиращите ще спрат движението в единия край на селото, на кръстовището, през което се пътува за Смолян, Пампорово и Девин. Причината за недоволството на местните жители е лошото състояние на пътя в селото, който е осеян със стотици дупки, заради които до момента са внесени три подписки в община Смолян и Областната администрация. Това каза Стефка Каранлъкова – един от организаторите на протестните действия.

„Пътят е много лош от много години, не се предприемат мерки, ходили сме и на среща при областния управител и ни дадоха уверение, че до падане на снега ще се закърпят дупките по асфалта, но все още нищо не се случва”, каза тя и допълни, че гражданското неподчинение е последната мярка, който предприемат.

По думите на Каранлъкова, засега нямат разрешение от общината за провеждането на протестните действия, но са внесли уведомление до кметския наместник на селото и хората се надяват той да го внесе в общината.

Вирни се горе