Градоначалници се борят за приза "Кмет на годината"

Градоначалници се борят за приза "Кмет на годината"

Кметовете на 10-те общини от Смолянска област участват в първия по рода си конкурс „Кмет на годината", организиран от информационния портал на българските общини – Kmeta.bg. Онлайн състезанието има за цел да популяризира добрите практики на общините, да покаже как градоначалниците подобряват работата си, взимайки примери от успешни колеги от Европа, какъв е ефектът върху живота на гражданите след избирането им за техни ръководители. Те присъстват със снимка и кратка биография. Някои са посочили и постиженията, с които се гордеят в управляваната от тях община.

Конкурсът ще излъчи победители в няколко категории: Успешно привличане на инвестиции, Успешно усвояване на евросредства, Благоустрояване на градска среда, Развитие на туризма, Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца, Опазване на природата, Поддържане и развитие на спорта в града, „Кмет на гражданите" и „Кмет на годината".

Всеки един от 264-те градоначалника в страната могат да вземат участие в конкурса.

Интернет гласуването, което ще определи “Кмет на гражданите”, стартира в началото на тази седмица и ще приключи на 9 октомври в сайта – konkurs.kmeta.bg. Победителите в останалите категории ще бъдат определени от самите кметове. С предварително получени потребителско име и парола, всеки един от тях може да гласува онлайн за негов колега в съответната категория.

Победителите ще получат специално изработени кристални статуетки, както и грамоти. Награждаването на „Кмет на годината" ще се проведе по време на годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България на 14 октомври, от 20,00 часа в курорта „Албена".

Вирни се горе