Гигантски снежен човек направиха в Забърдо

 Гигантски снежен човек направиха в Забърдо

Гигантски снежен човек изработиха учениците, учителите и служителите на кметството в чепеларското село Забърдо. Патриотичният снежко, както го нарича местният кмет Валентин Черпоков е с внушителни размери.

Диаметърът му е 16 метра, височината му е от над 3,5 метра, а за направата му са били необходими огромно количества сняг. „Три дни го правиха, като инициативата бе на председателят на Общински съвет в Чепеларе, Росица Черпокова. Изработването на снежния човек бе през обедните почивки и след работно време, не мога да кажа с точност, колко сняг е използван за направата, но районът около центъра на селото и училището бе пометен буквално, за да се направи снежния човек“, коментира Черпоков. Той уточни, че го нарича патриотичен, тъй като има трибагреник на него и пистолет. Разбира се по него има и типичните родопски мотиви, като вместо кофа на главата е с калпак, а един от аксесоарите му е и родопска гега.

От селото се надяват снежният човек да се запаси в студените дни и да е една от атракциите за туристите, които предпочитат селото им през почивните дни. Със сигурност в момента носи много радост на всички жители в родопското село.

Вирни се горе