ГЕРБ- Рудозем все още няма официален председател

 ГЕРБ- Рудозем все още няма официален председател

От приключването на местните избори общинската организация на ГЕРБ в Рудозем няма легитимен председател. Това алармират членове на партията от миньорския град. Според тях една седмица след приключването на местните избори за председател на общинската организация на ПП ГЕРБ в Рудозем е избран екскметът на общината Николай Бояджиев. Близо половин година след това заседание обаче, структурата на ГЕРБ в Рудозем все още няма официален председател, тъй като се очаква отговор от областния, както и националния съвет на партията.

Членове на ГЕРБ в региона споделят, че това има връзка и с анонимката, която взриви политическите среди преди няколко месеца. Според тях става въпрос за вътрешнопартийни неразбирателства в структурите на ГЕРБ в област Смолян, като те са причината за протакването и неглижирането на проблемите на местните структури на партията както в Рудозем, така и в други общини в Смолянско.

Бившият кмет на Рудозем Николай Бояджиев сподели, че след разговор между него и Мелемов е поет ангажимент, в който се декларира, че в рамките на следващите 10 дни ще има потвърждение на ибрания председател на ГЕРБ в Рудозем. Той изрази опасенията си, че подобни вътрешнопартийни битки и провокации могат да се отразят изключително негативно на резултатите на парламентарните избори догодина. Бояджиев бе категоричен обаче, че са необходими известни реформи в редиците на партията на регионално ниво, тъй като “някои хора забравиха откъде тръгнаха и кой стоеше зад тях и им помагаше през цялото време”.

“Убеден съм, че в рамките на две седмици тези административни неуредици ще бъдат изчистени, и по този начин структурите на ГЕРБ в Рудозем отново ще заработят на максимални обороти”, заключи екскметът на Рудозем Николай Бояджиев.

Вирни се горе