ГЕРБ „играе соло” на местния вот

ГЕРБ „играе соло” на местния вот

На местните избори ГЕРБ ще се бори за победа в 10 областни града. Това заяви в Каварна председателят на предизборния щаб на управляващите Цветан Цветанов, цитиран от БНР. Той поясни, че кметските номинации ще се бъдат огласени след края на май.

По думите 10 областни кметове и повторение на резултатите от 2007г. и 2009г. е „програма минимум". Вицепремиерът припомни, че ГЕРБ спечели местния вот в 9 големи общини, а в Пловдив успехът е бил в коалиция с ВМРО (като в последствие кметът Славчо Атанасов се обърна срещу партията на Бойко Борисов – бел.ред).

За големите областни градове ГЕРБ ще излезе със собствени кандидати, тъй като управляващите са преценили, че така ще получат по-голяма подкрепа, отколкото при обща кандидатура с която и да е от другите политически сили. Вътрешният министър добави, че в по-малките населени места са възможни и други варианти, но основната политика ще е на самостоятелно участие.

„Аз не деля общините на малки и големи, защото и малката може да бъде част от развитието на даден регион и да допринесе за развитието на един областен град", заяви Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус". Той даде за пример Каварна, която подпомага Добрич с възможността повече туристи да идват в региона, при което се популяризира българският туризъм.

Вирни се горе