Фолклорен ансамбъл „Манол Радечев” – Гела празнува своя 63-ти рожден ден

Фолклорен ансамбъл „Манол Радечев” – Гела празнува своя 63-ти рожден ден

Днес фолклорен ансамбъл „Манол Радечев” – Гела празнува своя 63-ти рожден ден на състава, който се навършва на 19.01 /Йордановден по стар стил/. Нашите дългогодишни усилия са дали своя безспорен принос в мисията ни по издирване, съхраняване и популяризиране на автентичния родопски фолклор. Богатството на народното творчество ни вдъхновява и ни мотивира да пресъздаваме и развиваме музикалното, песенното и танцовото изкуство, което сме наследили и с преклонение пред народния гений, го съживяваме. Това събужда националната ни гордост, запалва желанието ни да възстановяваме отдавна забравени обичаи и ритуали и ни дава сили да продължаваме напред, за да завещаем на младите богатство, с което да се гордеят. Това каза д-р Стефан Герджиков – ръководител на ФА „М. Радичев – Гела поздравява.

Ние сме пазители на автентичното, родопско, народно творчество, съхраняваме най-скъпото ни наследство и подхранваме българския дух!

На всички участници в ансамбъла пожелавам здраве, късмет, щастие, бодрост, сили и много житейски победи!

Нека още дълги години да пазим и разпространяваме родопския фолклор, да покоряваме сцените у нас и в чужбина! Честит празник!

Вирни се горе