Фестивалът за авторска музика „Бардово Бърдо Фест“ ще се проведе за втора поредна година на поляните над село Киселчово

Фестивалът за авторска музика „Бардово Бърдо Фест“ ще се проведе за втора поредна година на поляните над село Киселчово

Фестивалът за авторска музика „Бардово Бърдо Фест“ ще се проведе за втора поредна година на поляните над село Киселчово от 28 до 30 юли. Организатор на събитието е СНЦ „Артел 13“ – Киселчово, Съоганизатор е Сдружение “Fun in the mountain” – Смолян. Партньори са Община Смолян , НЧ “Проф. д-р Ас.Златарев 1927” – с. Смилян, с подкрепата на микро-фонд ТIME HEROS.

“Бардово Бърдо Фест” – чарът на аналоговото общуване.

Припомнете си вечерите край огъня, вкуса на бабините манджи и очарованието на песните, изпълнени под звездите! Заведете децата си в света на игрите от едно време и им покажете, че могат да се забавляват без интернет и високотехнологични джаджи! Посетете закътаното родопско селце Киселчово, за да изпитате невероятни емоции по време на “Бардово Бърдо Фест”! Много от нас са прекарвали ваканциите си на село. Ваканции, изпълнени със свобода, чист въздух и забавления, за които са необходими само две неща – време и въображение. “Бардово Бърдо Фест” ще припомни тези безгрижни дни на възрастните и ще даде възможност на децата да създадат свои собствени спомени от игрите на село.

Игри:

Развлеченията сред природата са основен акцент на фестивала, затова и детските кътове ще са обособени на поляната. Детската програма ще включва състезания и игри на народна топка, стъклени топчета, ластик, федербал, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Стражари и апаши”, “Кър” и много други. Разбира се, всеки възрастен, запазил детското в себе си, също би могъл да се включи в игрите!

Храната: Що се отнася до хапването, освен традиционните ястия като родопско чеверме, пататник и фасул, менюто по време на “Бардово Бърдо Фест” ще включва и много вкусотии от едно време – пълнена чушка със сирене, филия с лютеница, мекици, циганска баница, яйце на вестник, питка “Мечка”, домашен сладолед, лимонада и други.

Вечерна музикална програма:

Китари пак ще озвучават танцуващите огнени сенки под безкрайното звездно небе. Съвременните бардове ще изпълняват свои песни пред разгарящите се огньове. Краси Йорданов, Виктор Макаров, Светла и Наско Стоянови, Маргарита Друмева, Зора Господинова, Денис Апов и Павел Йорданов, Замуда Банана Бенд, Косьо Кучев, Иво Георгиев, Радо Михов ще се надпяват с щурците, единствените им конкуренти сред тишината на селото. НОВОТО е, че в събота (29 юли) обявяваме “Свободна сцена” от 10.00 ч. до 18.00 ч., за желаещите да се изявят с различни сценични изпълнения – от фолклорно пеене и танци, кратки драматургични форми, разказване на анекдоти и всичко, което освен вас самите би забавлявало и публиката. Регламентът е изявата да е не надвишава времетраене от 30 минути. Желаещите да се включат нека заявят участието си в"Свободна сцена" на имейл: kiselchovo@abv.bg , с кратък анонс на изявата си: име на изпълнителя/формацията, каква е – танц, песен, разказ, анекдот, скеч; колко човека участват в нея и приблизителна продължителност.

През деня освен детските игри ще има и съпътстваща музикална програма и обучителни ателиета. Подробната програма ще е публикувана на http://artel13.com/bardovo-burdo-2017/, след 10 юли

Вирни се горе