Жителите на смолянския квартал „Чилингирска махала” поискаха и кмет от ДПС

 Жителите на смолянския квартал „Чилингирска махала” поискаха и кмет от ДПС

Жителите на смолянския квартал „Чилингирска махала” поискаха на кметския стол в областния град да седне човек на Движението за права и свободи. Това се случи по време на среща с кандидат-депутатите на ДПС от 22 – ри МИР. „Доста минаха от тук и ни обещаваха да ни решат проблемите, но до този момент това не се е случило. Ние искаме само да се движим по нормален път, да имаме тротоари и децата ни къде да играят. През квартала ни има сериозен поток от леки и товарни автомобили. Това е причината да не смеем да пуснем децата си да играят извън домовете ни. Доста обещаваха, дори и правиха първи копки на детски площадки, но все още проблемите ни не са решени“, коментираха жителите на смолянския квартал. Според тях те са пренебрегнати, тъй като се намират в периферията на областния град, но припомниха, че Смолян не се състои от нов и стар център, а има още квартали. „За безработицата няма да говорим. Този проблем е ясен за всички. При нас има и една ул. “Надежда“, която е в окаяно състояние. И нея се изреждаха да я гледат и да обещават, че ще я оправят. Линейка не може да мине от там, камо ли майките с детските колички“, възмутени коментираха те.

Време е Смолян да има кмет от ДПС и това да се случи още на следващите избори“, категорични бяха жителите на „Чилингирска махала“. Те дадоха да се разбере, че кандидат-депутатите от смолянската листа ще получат тяхната подкрепа и ги помолиха да им съдействат за решаването на проблемите им. „Въпросите, които поставихте в компетенцията на местната власт. Ако те направят необходимото, ние сме готови да им съдействаме, разбира се ако сме в изпълнителната власт“, коментираха от ДПС. Хората от квартала изразиха готовност да помогнат с каквото могат за подобряването на състоянието на уличната мрежа, като освен труд се зарекоха да помогнат и с материали, стига да има кой да им обърне внимание. На срещата присъстваха водачът на листата на региона Мустафа Карадайъ, Петя Ризова, която е на третата позиция, д-р Петър Фиданов – пети в листата, седмата Росица Станевска, областният лидер Салих Аршински, представителите на младежкото движение на ДПС и др. На сбирката беше засегната и актуалната тема за деня – повдигнатите обвинения от страна на прокуратурата към бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Беше дадена доста негативна оценка за управлението на ГЕРБ.

Коментираха се и стотиците милиони, които са похарчени за подслушване в страната. „Тези средства можеше да се разпределят за младите майки, здравеопазване и социални услуги“, бяха едни от коментарите на срещата. Като примери се посочиха затворените болници в близките общини Рудозем и Девин, както и парите, които получават младите майки през втората година, за отглеждането на децата си. „Имаме наблюдение как се развиват общините ръководени от ваши кадри, особено когато бяхте и в изпълнителната власт. Видя се, че тогава нещата се случват. Имаме ви доверие и се надяваме да участвате и в двете управления“, казаха на изпроводяк жителите на квартала.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе