Водачът на ГЕРБ д-р Дариткова пред жители на Търън: Държим на доверието ви!

Водачът на ГЕРБ д-р Дариткова пред жители на Търън: Държим на доверието ви!

Благодарим ви за доверието, което преди 4 г. ни дадохте. Държим на доверието ви и се надяваме да сме успели за тези години, за които се опитахме да направим кратък отчет, да сме го запазили. Това заяви пред жители на Търън водачът на листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. На срещата в смолянското село присътваха евродепутатът Владимир Уручев, кандидатите за народни представители от 22-ри МИР Марин Захариев, Шукри Халилов, Димитър Настанлиев и общинският съветник от ГЕРБ Борислав Георгиев. „Тук сме да поискаме вашето доверие отново, защото започнахме да управляваме България в изключително трудна кризисна обстановка. Успяхме да запазим стабилността на държавата. Не се скрихме зад нито една от грешките си. Знаем, че наистина можеше да не прехвърляме толкова голяма тежест върху гражданите и социалното положение на населението да се подобри. Но, повярвайте ми, няма как чрез нереалистични обещания да се стигне бързо до това. Правилният път беше чрез финансова стабилност с добра инфраструктура, която от една страна вдъхва доверие у Европа, от друга – по този начин се дава възможност за развитие на бизнеса“, посочи тя.

По думите й в сферата на здравеопазването имаше проблеми, част от тях преодолени, но има и още, за които предстои да се вземат решения. „И аз ще продължавам активно да участвам в тяхното търсене и решаване“, подчерта д-р Дариткова. По време на срещата стана ясно, че докато е била народен представител, председател на здравната комисия и общопрактикуващ лекар, тя е успяла да получи още две специалности – “здравен мениджмънт” и “обща медицина”. „Ще продължа да практикувам като детски лекар, защото всичко, което мога и знам, трябва да бъде в полза на хората“, изтъкна водачът в листата на ГЕРБ. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев каза кой е най-често задаваният му въпрос, обикаляйки по селата Подвис, Картраница, Тикале, Ряка и Градът: „Защо Бойко Борисов след като сдаде властта, иска да се върне“. Той обясни следното: „Борисов сдаде властта с много силното послание, че всяка капка кръв е петно върху нас. И когато тази капка кръв е заради политик, който иска да остане на власт, заради самата власт, заради инат, е позор. Борисов не е диктатор. Той върна властта на народа – да избира. Народът беше излязъл на улицата. Защо иска да се върне? – Нека да се обърнем назад. Спомнете си последните 10 г. до 2009 г. и последните 4 г., в които управлява ГЕРБ. Кое е по-доброто управление от това, и то в условията на бясна криза? Естествено е един човек, който може по-добре от всички други да управлява, да иска да се върне във властта. Като казвам този човек, имам предвид партия ГЕРБ – такава е системата“.

„Има страшно много регистрирани партии и коалиции. Тук разбирам, че са 33. Какво означава това – че ще се размаже всичко. Партиите предполагат, че имат някакви поддръжници в съответния район. Те ще се борят да им вземат гласовете. Две, три, четири или пет партии ще влязат в Народното събрание. А гласовете за останалите ще са отишли в нищото – ще бъдат преразпределени на случайния принцип. И вашият глас може да отиде точно за тази партия, за която никога не бихте гласували. Затова, когато гласувате, се определете така, че да има смисъл, да има резултат от вашето гласуване“, посъветва Уручев.

Вирни се горе