Владимир Уручев в Неделино: Има какво да се прави в Европа, но да е със сърце, България да е в душата ти, да не скъсваш с корените си

Владимир Уручев в Неделино: Има какво да се прави в Европа, но да е със сърце, България да е в душата ти, да не скъсваш с корените си

Има какво да се прави в Европа, но трябва да го правиш със сърце, България да е в душата ти, да милееш за родното място, за сънародниците си. Да не скъсваш корените си, защото прекъснеш ли ги, вече си приключил. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев пред хора с увреждания в Неделино днес. На срещата присъства и общинският ръководител на ГЕРБ в Неделино Бисера Хаджиева. „Това, че г-н Уручев е на 4-то, избираемо място в листата за Европейския парламент, означава, че е дадена добра оценка за работата му в Европа. А ние от всички 17 български евродепутати нямаме по-близък по сърце и душа. Нямаме човек, който да е толкова загрижен за нашите проблеми, толкова състрадателен“, каза пред присъстващите 30-на човека Емил Костов – председател на общинската организация на Съюза на инвалидите в България. Костов подчерта, че Уручев за пореден път се е застъпил миналата година за тях, когато напук на всички пречки е спомогнал за организирането на събора на инвалидите на връх „Света Неделя“. Това е форум за фолклорни изяви на хората с увреждания от цяла България. „Да е жив и здрав и занапред да ни помага. Дано има повече хора като него състрадателни към нас“, пожела Костов.

От своя страна Уручев прикани ощетените от съдбата да поставят всякакви въпроси, независимо дали са от регионално, национално или европейско ниво. „Чувствайте се свободни да коментирате всякакви теми, без задръжки. Ние сме приятели и всичко можем да си кажем“, посочи той. Един от присъстващите характеризира Уручев като личност, инвестирал много в човещина. Обясни, че евродепутатът е еднакво ангажиран както към въпросите, които някои биха нарекли дребни, така и към мащабните. Иван Филипов изказа сърдечна благодарност към Уручев, защото преди близо две години помогнал на сина му да представи в Брюксел софтуер в здравеопазването, който реализирал впоследствие. „Това означава, че като представител на ЕП вие не само сте си заслужили мястото. Нямам представа другите как го оценят, но Вие с такава лекота и деловитост помагате на българи. Просто ви прави чест. С такива представители в ЕП аз съм убеден, че България заема своето достойно място. Като бивш комунист ви казвам, че ще имате моята съпричастност и подкрепа“, допълни Филипов.

Уручев не отрече, че е помагал на много българи. „Ползвал съм си името на евродепутат, на мои колеги евродепутати, с които заедно да подкрепим българи. И почти навсякъде сме имали успех“, посочи още той. Разказа за двама младежи, тъкмо завършили университет. Помолили го да им помогне да представят научната си разработка. Уручев организирал научна конференция заради тях и преди още тя да приключи момчетата получили покани за работа в университет. „Ние досега не сме имали по-близък до нас човек“, отбеляза Сашо Байрев – председателят на организацията на инвалидите в Златоград. „С депутати от националния парламент – при цялото ни уважение към тях, които са 240, се срещаме по-рядко, отколкото с г-н Уручев. А като съпоставим неговите ангажименти в Европа, можем да си представим колко енергия и сили, какво сърце и какво себераздаване трябва да има човек, за да е като него. Не случайно в благодарственото ни писмо с Емил Костов до г-н Борисов и до председателя на ЕП написахме, че Владимир Уручев за нас е широко скроеният родопчанин и ние ще подкрепяме всяка инициатива за негова номинация, за да се случват положителни неща. Знаем, че коства много време и енергия да ни отделя такова внимание, но това са истинските хора. Такива хора трябва да има повече“, обобщи Сашо Байрев.

Вирни се горе