Валентина Павлова: „Дяволското гърло“ ще бъде върната на общината

 Валентина Павлова: „Дяволското гърло“ ще бъде върната на общината

Кандидат-депутат от ГЕРБ е в конфликт на интереси, сигнализираха избиратели в Лясково

Моя лична кауза е връщането на пещерата „Дяволското гърло“ на местните власти. Това заяви пред препълнена зала в девинското село Лясково Валентина Павлова, трета в листата на „БСП – лява България“. Павлова се прочу в цяла България с успешната кауза за спасяването на болницата в Девин, закрита от кабинета на ГЕРБ.

Стефан Стайков, бивш областен управител от ГЕРБ, е дал пещерата на частна фирма, заради което общината загуби сериозен финансов ресурс от посещенията, каза Павлова. Годишно пещерата печели около 300 000 лева. Къде отиват тези пари, попитаха хората.

Валентина Павлова обеща на съселяните си и пречиствателна станция за питейна вода, тъй като години наред хората пият некачествена вода. БСП има политика за подкрепа на малките общини, която ще надграждаме, каза Дора Янкова, водач на листата на „БСП – лява България“.

Хората от Лясково възложиха на кандидатите от левицата да проверят защо четвъртият в листата на ГЕРБ Руси Чаушев, който е от Девин, е в практически конфликт на интереси. Чаушев е главен специалист в общинската служба по земеделие в Девин, подчинена на Министерството на земеделието и храните. Началник на тази служба е Младен Димитров, с който Чаушев е в роднински връзки. Това ли толерира ГЕРБ, това ли е моралът на Дариткова и Борисов, питат лясковчани. Те напомниха, че Чаушев е и много близък до ДПС и заявиха, че това говори много за морала на партията, която го е сложила в листата си.

Вторият въпрос, който те зададоха на кандидатите от левицата е защо кметът на Лясково, който е от ГЕРБ и управлява два мандата управлява, не е успял да асфалтира и четвърт улица в селото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе