В кв. Чилингирска махала се оплакаха от липса на нормални улици и детска площадка

 В кв. Чилингирска махала се оплакаха от липса на нормални улици и детска площадка

Жителите на смолянския квартал Чилингирска махала се оплакаха от липсата на нормални улици и детска площадка на провелата се предизборна среща с кандидата за кмет на ДПС за Смолян Салих Аршински. „Двайсет и пет години сме лъгани от всички управляващи, че ще ни се обърне внимание на проблемите, но до ден днешен това не се е случило“, оплакаха се хората в квартала. Според тях, не смеят да пуснат децата си да играят навън, тъй като единственото място е пътното платно, а трафикът там не е никак лек и може да стане голяма беля. „Живея на ул. “Маестро Атанасов”, такова чудо няма никъде. Няма как да стигнем до къщите си, моята е стара и немога да я ремонтирам, тъй като нямаме нормален достъп до домовете си“, разпалено коментира една от присъстващите на събранието. Хората бяха категорични, че за последните четири години не е направено нищо за тях. „Направиха някакъв опит за асфалтиране на една от улиците, която води до квартала, но асфалтът беше толкова тънък, че издържа броени дни и сега отново го ремонтират“, добавиха хората. От своя страна, кандидатът за кмет на ДПС за Смолян Салих Аршински, обясни своите виждания на присъстващите за развитие на общината и конкретно за квартала. Той изрази категоричното си несъгласие със състоянието на улиците в квартала, както и с липсата място за детски забавления.

„Това при управлението на ДПС неможе да се случи“, категоричен бе Аршински, който е и областен председател на ДПС – Смолян. „Зад всеки един кмет на ДПС стои партията и целият й потенциал“, заяви народният представител на ДПС Мустафа Карадайъ, който също бе на предизборната среща. „Ако искате да се развива градът, общината и конкретно вашият квартал, трябва да изберете Салих Аршински за кмет, за да Ви се подобри значително средата за живеене, както го правят нашите кметове в цялата страна“, добави Карадайъ.

На предизборната среща бяха още кандидатите за общински съветници – Емилия Делиева, Вижданка Младенова, Даниела Солакова, Недко Деянов, Боян Маджаров и Милен Журналов. Там бяха още представителите на Академичното дружество – Ахмед Двуяк, Мустафа Юруков и Мария Марангозова, както и кандидат-кметът на ДПС за с. Смилян Анелия Рупецова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе