В Девин подкрепят левицата за възраждането на затворената болница

сряда, 24 април 2013 г.

Коалиция за България се ангажира да отвори болницата в Девин, заяви на среща в родопския град водачката на Смолянската листа на левицата Дора Янкова.

В предизборната програма на БСП и партньорите й са залегнали специални мерки за подпомагане на общинските болници. Предвидено е въвеждане на финансови стимули за работа в отдалечени и трудно достъпни райони, както и целеви субсидии за общинските болници в места като родопския град Девин. Трудните условия на живот в планината изискват специален режим за такива лечебни заведения, подчерта Янкова.

В града са уверени, че тези предложения са напълно изпълними и подкрепят планираните от Коалиция за България мерки.

Девинчани са отчаяни от отношението на ГЕРБ в последните години и се чудят защо мажоритарният избраник на Смолянско д-р Даниела Дариткова е допуснала болницата вече две години да е с хлопнати врати.

Ако партията на Бойко Борисов искаше Родопите да се развиват и жителите на планината да се чувстват европейски граждани, не е трябвало да затварят болницата, която обслужва три общини, споделиха отчаяните граждани.

„Даниела Дариткова и ГЕРБ хвърлиха вината за това на общинското ръководство. С кого ще се извинят за останалите 18 затворени лечебни заведения?”, попита Дора Янкова и добави: „Излиза, че родопчани са хора втора ръка- 14 души умряха в линейките, а от ГЕРБ нямат съвест да си признаят вината. Искаме компетентни хора в управлението, за да бъдем отново държава”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Източник: Пресцентър на БСП- Смолян

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009