Треньорът по вдигане на тежести Костадин Грозданов: За пръв път политическа партия се обръща с лице към нас

Треньорът по вдигане на тежести Костадин Грозданов: За пръв път политическа партия се обръща с лице към нас

Аз съм треньор от 40 години и за първи път видях една политическа партия да се обърне така с лице към нас да ни помага, да създава условия за младите хора, да създава нови спортни обекти, да ремонтира старите, които са в разруха в цяла България и в частност в Смолян.

Факт е, че за толкова кратко време в нашия град се промениха толкова неща. Промени се лицето на стадиона в Райково, на стадиона в Смолян, на спортната зала. Вкараха се много средства. Направено е много за кратко време и моята подкрепа се изразява в това, че ако те бъдат на власт, ще продължат да правят това, което са започнали. Провеждат се много мероприятия, в които се ангажира най-вече младото поколение – детски градини, учиища.

Не може една политическа сила да е водеща, когато не се грижи за здравето на децата си. Аз изхождам от това, че тази партия е заложила именно в здравето на децата си. Знае се много добре, че в Германия от средствата за здравеопазване се отделя 1% за спорт, защото когато децата още от малки спортуват, се научават да водят здравословен живот. Подкрепям желанието на ГЕРБ да възроди спорта, да възроди отношението към децата, което е най-важното за нас като общество – децата да бъдат здрави, да расте здраво младо поколение.

Не мога да си обясня факта, че толкова дълги години се пренебрегваше това нещо. Моето виждане е, че тези хора от ГЕРБ имат огромното желание да се развива спорта, да създават условия за моя професионален път. Когато те ми създават условия, аз мога да създавам добри спортисти и да се грижа за здравето им.

За отношение ще дам само един пример. Когато Даниела Керкелова се класира пета на олимпиадата в Сидни, нейната премия беше 6 000 лева, а сега за петото място на Милка Манева от олимпиадата в Англия премията беше 50 000 лева. Може да се види каква е разликата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе