Стефан Сабрутев в Широка лъка: Отнетите правомощия на селските управници затруднява хората

Стефан Сабрутев в Широка лъка: Отнетите правомощия на селските управници затруднява хората

Отнетите правомощия на селските кметове и кметски наместници от досегашната общинска управа причинява изключително големи неудобства на жителите в населените места. Те са принудени да пътуват до община Смолян, да чакат и да губят време и средства за най-елементарна административна услуга. В другите общини не е така. Затова споделям негодуванието на хората от централизацията на административното обслужване, което всъщност би трябвало да улеснява гражданите, а не да ги затруднява, изрази своето съпричастие на среща с жителите на Широка лъка Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Смолян, издигнат от БСП.

Предизборната платформа за местно управление на социалистите е отворена. Приемат се конструктивни идеи, полезни за местната общност. Кандидатите за общински съветници Димитър Кръстанов, Костадин Чаталбашев, Радой Краев, Александър Енгеров и представителят на коалиционния партньор от КПБ Георги Славов се включиха в дискусията с избирателите за най-наболелите проблеми на Широка лъка.

Милко Гавазов, председател на Общинския съвет на БСП и втори в общинската листа, заяви подкрепата на левицата за кмета на Широка лъка Васил Седянков, независимо, че той е кандидатура на ГЕРБ. След като е енергичен и деен кмет, след като работи за интересите на селото и неговите жители, може да разчита на сътрудничеството с БСП, както е било и досега. Левицата признава и цени качествата и професионализма на достойните хора, независимо от партийните им пристрастия, за разлика от ПП ГЕРБ, която напълно изолира избраниците на селата заради различната им политическа принадлежност. Но по този начин наказва не БСП, а собствените си избиратели. Васил Седянков потвърди, че неведнъж е имал повод да изказва благодарност на общинските съветници от БСП за оказаното му съдействие при решаването на конкретни въпроси в интерес на Широка лъка и неговите жители.

Всички присъстващи се обединиха около тезата, че бъдещето на Широка лъка трябва да бъде обща грижа. Голямата мечта на хората тук е изграждането на обходен път, за да се съхрани обликът на архитектурен резерват. Това, което може да направи общината, е да изработи работен проект. Но тъй като пътят, минаващ през центъра, е част от републиканската пътна мрежа, изграждането на ново трасе може да се осъществи от държавата със средства от централния бюджет или по европейски програми. Другата голяма тревога е опасността да се закрие основното училище поради липса на деца. Демографският проблем в родопските села е част от националния и също не може да се повлияе положително само с местни сили без целенасочени държавни политики.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе