Стефан Сабрутев: Ще работя близко със селските кметове

Стефан Сабрутев: Ще работя близко със селските кметове

Село Подвис е едно от селата с неразкрит потенциал. Не само за него, но и за останалите малки населени места ще разработим програма за развитие, за да знаем какво искаме да постигнем като цел и стъпка по стъпка да вървим към нея, каза Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Смолян, издигнат от БСП. Припомни, че намиращата се в близост Момчилова крепост бе превърната в известен туристически обект по проект, защитен и реализиран, когато кмет на Смолян бе Дора Янкова, именно като част от нейната стратегия за развитие на туризма в общината.

Жителите на Подвис споделиха местните проблеми на среща със Стефан Сабрутев и група кандидати за общински съветници от БСП – Радой Краев, Мариана Саламбашева, Александър Енгеров, която бе представена от инж. Димитър Кръстанов, трети в листата.

Лошото състояние на пътищата, липсата на водоснабдяване в Остри Пазлак – съставна част от кметството, и на селски гробищен парк са най-острите въпроси, които създават неудобства на жителите. В каква степен те могат да се решат, конкретен отговор може да се даде след като стане ясно какво е точното финансовосъстояние на общината, защото досегашната управа крие истинското положение, информира Стефан Сабрутев. Но че ще има конкретни действия за промяна, той може да гарантира. На сегашния етап може да се ангажира с ремонт на детската площадка и запълване на дупките по пътищата.

БСП предлага за кмет на Подвис Севдалин Яръмов, само на 25 години, млад и енергичен. Точно затова има амбицията да се утвърждава и доказва като работи за своето село. Защото в него отглежда малкия си син и иска по-добро бъдеще за Подвис. На своите съграждани е познат с положителни човешки качества – трудолюбив, скромен, отзивчив, спазва моралните норми на поведение, поддържа добри отношения с всички, търси разбирателство, а не конфронтация. За такива хора казват, че са диалогични – с тях можеш да седнеш да поговориш, да си кажеш болката, да стигнете до общо решение. Завършил е дървообработване в ПГТТ „Христо Ботев“, работи в строителството. Заслужава доверие и шанс да прояви възможностите си. Има много идеи какво може да се направи в селото и най-вече за децата и младите – нови детски площадки, игрище за спортуване. В намерението на Стефан Сабрутев за утвърждаване на биоземеделието вижда добра перспектива за Подвис, тъй като има много необрабоваеми земи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе