Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Смолян, издигнат от БСП, поздравява преподавателите, педагозите и директорите на учебни и детски заведения в община Смолян по случай Световния ден на учителя

  Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Смолян, издигнат от БСП,  поздравява преподавателите, педагозите и директорите на учебни и детски заведения в община Смолян  по случай Световния ден на учителя

СКЪПИ УЧИТЕЛИ! УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА!

За мен е чест по случай Световния ден на учителя – 5 октомври, отново да засвидетелствам своето дълбоко преклонение пред Вашия безценен труд, към всички Вас, на които сме поверили най-скъпото за всяко семейство и за всяка нация – нашите деца. Този празник влиза в световния календар по препоръка на ЮНЕСКО като признание за изключителната значимост на УЧИТЕЛЯ за бъдещето на човечеството и се отбелязва в над 100 страни.

Скъпи преподаватели, Вие отваряте умовете за светлината на знанието, но и извайвате характери и личности. Давате научни познания, но и възпитавате в общочовешки ценности, национални добродетели и гражданско съзнание, върху които утре ще се гради добруването на България. Затова бъдете пратеници на Доброто и сейте неговите семенца в душите на децата ни.

Смолянската колегия е завоювала с успехите си заслужен авторитет, приемайки професията си като призвание. Доказали сте, че трудностите и новите предизвикателства не Ви отчайват, а Ви мотивират. Вложената от Вас любов се възнаграждава с признателност и благодарност, а постиженията на учениците Ви са най-висшата отплата. Нека се учат от Вас на духовност, родолюбие, национално самочувствие и гордост, че са българи. Да бъдем единни в грижата си за младите хора на Родопите, които ще възраждат родния ни край.

На всички Вас, наши учители, пожелавам здраве, благополучие в семействата и много съзидателна и добра енергия в благородната Ви мисия!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе